HTC Vive 2017 - Deluxe audió szíj és Vive tracker

  • 2017-01-05 07:08:31
A HTC ismét meglepett kicsit, mivel egyáltalán nem vártam, hogy új és érdekes dolgokat mutat be a VR ökoszisztémájában.
336
13

A CES a legnagyobb világméretű technológiai bemutató, ahol minden nagy vagy kisebb gyártó bemutatja az adott évben megjelenő újdonságait. Előzetesen nem nagyon lehetett most számítani érdekesebb fejlesztésekre vagy újításokra, de azért a HTC a Vive rendszerét szép kis frissítéssel áldotta meg. Nem magát a szemüveget, hanem inkább a körítést hozzá. A folyamatos visszajelzéseket figyelembe vették és ez alapján alakítottak ki az új hardverkiegészítőket.

Vive Deluxe audió szíj

Akinek van már Vive-ja az beszerezhet idén egy Vive Deluxe audió szíjat, amivel egy sokkal kényelmesebb fejtámasztást és az Oculus Rifthez hasonló dedikált fülhallgatót kapunk. Maga a füles könnyen személyre szabható. Bár a minőségéről nincs konkrétan szó, de ez gondolom az Oculus megoldásához lesz hasonló. A kiegészítő előrendelhető lesz a vive.com weblapon keresztül. Ára még nem ismert, de valószínűleg a második negyedévtől válik elérhetővé.

Vive Tracker

Viszont a nagy durranás az a Vive Tracker elnevezésű kis eszköz. Ez egy olyan kiegészítő, amivel további valós eszközöket vihetünk be a virtuális valóságba. A kicsi 85 gramm súlyú és 10 cm átmérőjű tracker-t bármilyen tárgyra ráerősíthetjük és, ezáltal lesz követve azok mozgása a valós térben és így kerülnek be a VR látványba. Ugyanazt a tracking technológiát használja mint a szemüveg. Egy kis akkumulátor van benne, amit microUSB porton keresztül lehet tölteni.

Ezt az eszközt a fejlesztők könnyen felhasználhatják saját cél hardverek készítéséhez. Rengeteg potenciál van egy ilyen kiegészítőben, mivel ráültethető akár egy tenisz, golf vagy baseball ütőre és, ezáltal valós eszközöket fogva tudunk sportolni a játékokban. Esetleg fegyverekre, bár akkor még a ravasz használatát is meg kell oldani. Továbbá el tudom képzelni, hogy egy forgószékre erősítve azt mindig látva a térben, arrébb mozgatva bárhol leülhetünk, ha az adott szoftver azt igényli.

De ennyinél nem áll meg az eszköz felhasználási lehetőségeinek listája. VR oktatás és munkavégzés is bőven profitálhat ebből az új innovatív eszközből. Csak a képzeleten múlik, hogy mi az, amire felhasználhatjuk. Eddig is meg lehetett oldani, újabb drága kontrollerek vásárlásával, hogy azokat tárgyakra ráerősítve bekerüljenek a VR-be, de mondani sem kell, hogy ez költséges és nehézkes megoldás. Mostantól, pl. a greenboxos videófelvételekhez használt kamerákra elég csak egy ilyen trackert felerősíteni.

Szóval engem kicsit meglepett a HTC mert ügyesen titkolták, hogy a háttérben készülnek valamire. Az valószínűsíthető volt, hogy nagy dologra mondjuk egy 4K-s HTC Vive 2-t nem fognak bemutatni, de nagyon semmire se számoltam még így az év elején. Nem is valami eget rengető megoldások, viszont a VR megítélésében is sokat segítenek, mivel mindenki számára látható, hogy a cégek igenis folyamatosan foglalkoznak a virtuális valósággal, hogy az minél élvezhetőbb legyen az emberek számára.

Kíváncsi leszek az Oculus VR lépni fog-e valami hasonló irányban, mert nekem kicsit úgy tűnik, hogy a hardver kiegészítő fejlesztésekben pont kb. 3/4 évvel van lemaradva, mivel a saját újdonságaikat valószínű a 2017 októbere környékén megrendezésre kerülő Oculus Connect alkalmával fogják bemutatni.

Galéria: HTC Vive 2017 - Deluxe audió szíj és Vive tracker

Amennyiben szeretnéd támogatni az oldalon további cikkek készítését, kérlek LÁJKOLD vagy OSZD meg azokat a cikkeket amiket jónak gondolsz. Ezáltal motiválsz engem :-). Szívesen fogadok észrevételeket és kritikákat is az emailcímemre: suni@swgy.hu
Oculus Rift információk
HTC Vive információk

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #032 2017. 07. 17., 18:12  |  29

Cikk ajánló #032

Olcsó és önálló VR headseten dolgozik az Oculus?, WebGL 2 és WebVR 1.1 támogatással jön az új Babylon.js 3, Gyönyörű, virtuális loftlakásban indul az új közösségi oldal, IDC: robbanás előtt a virtuális és a kiterjesztett valóság, A Volkswagen csoport már virtuális valósággal dolgozik, Most érdemes megvenni az Oculus Riftet? Hol és mennyiért?


Cikk ajánló #031 2017. 07. 10., 09:55  |  45

Cikk ajánló #031

Pofonegyszerű lett 3D tárgyakat készíteni VR-ben, 70 megapixeles VR megjelenítőt fejleszt egy finn cég, A szemmozgást is követi a Samsung titkos VR-sisakja, A kezeid kontrollerek lehetnek a virtuális világban a Leap Motion segítségével, Virtuális valóság startupot vett az Apple


Cikk ajánló #030 2017. 07. 03., 12:47  |  58

Cikk ajánló #030

AR fejlesztőcéget vett az Apple, Videón a Valve saját fejlesztésű kontrollere, Gyanús a mozgolódás a 3D érzékelésre képes szenzorok körül, Íme a VR180 a YouTube új videoformátuma


Cikk ajánló #029 2017. 06. 26., 10:16  |  67

Cikk ajánló #029


Cikk ajánló #028 2017. 06. 19., 08:39  |  79

Cikk ajánló #028

Az Enterprise kapitánya voltam, Látványos funkcióval robbant a Firefox, ANVIO VR: egy újabb multiplayer VR aréna, Nem számítottunk arra, hogy ez lesz a Nintendo első VR-játéka


Cikk ajánló #027 2017. 06. 12., 08:32  |  80

Cikk ajánló #027

A VIRB 360 lehet az idei év egyik legjobb 360 fokos kamerája, Fontos bejelentések az Apple-től AR, VR és 360 fok témakörökben, Egyelőre parányi, de fellendülés előtt áll a VR-piac, A Microsoft bemutatta a Dell és az Asus VR szemüvegét


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.