HTC Vive 2017 - Deluxe audió szíj és Vive tracker

  • 2017. 01. 05., 07:08
A HTC ismét meglepett kicsit, mivel egyáltalán nem vártam, hogy új és érdekes dolgokat mutat be a VR ökoszisztémájában.
416
13

A CES a legnagyobb világméretű technológiai bemutató, ahol minden nagy vagy kisebb gyártó bemutatja az adott évben megjelenő újdonságait. Előzetesen nem nagyon lehetett most számítani érdekesebb fejlesztésekre vagy újításokra, de azért a HTC a Vive rendszerét szép kis frissítéssel áldotta meg. Nem magát a szemüveget, hanem inkább a körítést hozzá. A folyamatos visszajelzéseket figyelembe vették és ez alapján alakítottak ki az új hardverkiegészítőket.

Vive Deluxe audió szíj

Akinek van már Vive-ja az beszerezhet idén egy Vive Deluxe audió szíjat, amivel egy sokkal kényelmesebb fejtámasztást és az Oculus Rifthez hasonló dedikált fülhallgatót kapunk. Maga a füles könnyen személyre szabható. Bár a minőségéről nincs konkrétan szó, de ez gondolom az Oculus megoldásához lesz hasonló. A kiegészítő előrendelhető lesz a vive.com weblapon keresztül. Ára még nem ismert, de valószínűleg a második negyedévtől válik elérhetővé.

Vive Tracker

Viszont a nagy durranás az a Vive Tracker elnevezésű kis eszköz. Ez egy olyan kiegészítő, amivel további valós eszközöket vihetünk be a virtuális valóságba. A kicsi 85 gramm súlyú és 10 cm átmérőjű tracker-t bármilyen tárgyra ráerősíthetjük és, ezáltal lesz követve azok mozgása a valós térben és így kerülnek be a VR látványba. Ugyanazt a tracking technológiát használja mint a szemüveg. Egy kis akkumulátor van benne, amit microUSB porton keresztül lehet tölteni.

Ezt az eszközt a fejlesztők könnyen felhasználhatják saját cél hardverek készítéséhez. Rengeteg potenciál van egy ilyen kiegészítőben, mivel ráültethető akár egy tenisz, golf vagy baseball ütőre és, ezáltal valós eszközöket fogva tudunk sportolni a játékokban. Esetleg fegyverekre, bár akkor még a ravasz használatát is meg kell oldani. Továbbá el tudom képzelni, hogy egy forgószékre erősítve azt mindig látva a térben, arrébb mozgatva bárhol leülhetünk, ha az adott szoftver azt igényli.

De ennyinél nem áll meg az eszköz felhasználási lehetőségeinek listája. VR oktatás és munkavégzés is bőven profitálhat ebből az új innovatív eszközből. Csak a képzeleten múlik, hogy mi az, amire felhasználhatjuk. Eddig is meg lehetett oldani, újabb drága kontrollerek vásárlásával, hogy azokat tárgyakra ráerősítve bekerüljenek a VR-be, de mondani sem kell, hogy ez költséges és nehézkes megoldás. Mostantól, pl. a greenboxos videófelvételekhez használt kamerákra elég csak egy ilyen trackert felerősíteni.

Szóval engem kicsit meglepett a HTC mert ügyesen titkolták, hogy a háttérben készülnek valamire. Az valószínűsíthető volt, hogy nagy dologra mondjuk egy 4K-s HTC Vive 2-t nem fognak bemutatni, de nagyon semmire se számoltam még így az év elején. Nem is valami eget rengető megoldások, viszont a VR megítélésében is sokat segítenek, mivel mindenki számára látható, hogy a cégek igenis folyamatosan foglalkoznak a virtuális valósággal, hogy az minél élvezhetőbb legyen az emberek számára.

Kíváncsi leszek az Oculus VR lépni fog-e valami hasonló irányban, mert nekem kicsit úgy tűnik, hogy a hardver kiegészítő fejlesztésekben pont kb. 3/4 évvel van lemaradva, mivel a saját újdonságaikat valószínű a 2017 októbere környékén megrendezésre kerülő Oculus Connect alkalmával fogják bemutatni.

Galéria: HTC Vive 2017 - Deluxe audió szíj és Vive tracker

Amennyiben szeretnéd támogatni az oldalon további cikkek készítését, kérlek LÁJKOLD vagy OSZD meg azokat a cikkeket amiket jónak gondolsz. Ezáltal motiválsz engem :-). Szívesen fogadok észrevételeket és kritikákat is az emailcímemre: suni@swgy.hu
Oculus Rift információk
HTC Vive információk

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #041 2017. 09. 26., 08:32  |  11

Cikk ajánló #041

Néhány óra alatt meglett a pénz a világ első 8K-s VR headsetjére, Előrendelhető az első Windows VR fejszett, iPhone X: áttörés a kiterjesztett valóságban, Jön a MineCraft a kiterjesztett valóságunkba, A demencia kezelésében is segíthet a virtuális valóság


Cikk ajánló #040 2017. 09. 18., 12:54  |  28

Cikk ajánló #040

Virtuális lakberendezéssel támad az IKEA AR appja, Szebb fogak a kiterjesztett valóságnak köszönhetően, Mire jó a virtuális valóság?, Nem semmi: Virtuális valóság szemüveget csináltak Commodore 64-hez, Zseni az IKEA új applikációja!


Cikk ajánló #039 2017. 09. 11., 08:55  |  26

Cikk ajánló #039

Mixed Reality szemüveget villantott az ASUS, Asus: A hibridek jövője VR-szemüvegen keresztül, A VR és az imafüzér, Nézd meg a riportert, aki élő adásban háborodott meg a virtuális valóságtól


Cikk ajánló #038 2017. 09. 04., 13:22  |  45

Cikk ajánló #038

A virtuális valóságban randizni pont olyan, mint életed legdurvább betépése, A SteamVR felé nyit a Windows Mixed Reality, Támogatják a steames játékokat az olcsóbb VR-headsetek, Már a fejünkre húzhatjuk a Windowst, Akár az Alphabethez is kerülhet a HTC VR-részlege, A Google is bemutatta saját AR megoldását


Cikk ajánló #037 2017. 08. 28., 10:59  |  50

Cikk ajánló #037

Eladhatja VR fejlesztését a HTC, Töretlenül hisz a virtuális valóságban Jason Rubin, Végre itt a VR tartalmak első igazi hulláma?, Hagyományos szemüvegbe rakna csúcstechnológiát a Facebook, Leesett a HTC Vive ára


Cikk ajánló #036 2017. 08. 21., 13:06  |  56

Cikk ajánló #036

PlayStation VR-ral is meglátogatható lesz Csernobil, Nem csak pornóra jó a virtuális valóság, Az Air France fedélzetén is tolhatjuk már a VR-t


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.