Oculus Home – az alapszoftver

  • 2017. 05. 18., 04:47
Egy nagyon igényes megjelenésű, de nem a legpraktikusabb alkalmazást adnak alapból az Oculus Rift mellé. Tapasztalataim kb. 3 hónap után.
178

A VR technológia új felhasználói felületeket is teremt, nem a sima 2D paneleken kell beállítani a működést (hang, grafika, kontroller) hanem sokkal egyedibb megoldások születhetnek. 3D-ben sokkal kreatívabb ötleteket lehet felhasználni már a tényleges játék elindítása elött. Akár már magában is egy szép látványt tud nyújtani egy jól átgondolt, megtervezett 3D GUI. Az Oculus szép megoldást készített a VR játékok és más programok keresésére, letöltésére. Ez lenne az Oculus Home. A használata könnyű, pár kattintás és használhatod is a VR-re optimalizált programokat. Az egész egy modern, távolkeletinek tűnő szobában van megvalósítva, a programokat ott tudjuk listáztatni, installálni és később elindítani. Maga  környezet tényleg szép és teljesen 3D megvalósítású, 360 fokban körbenézhető, de interakciók, csak elől vannak a többi csak látványos körítés.  Néha bizonyos eseményekhez kicsit alakítják a szoba kialakítását, mivel a program autómatikusan frissíti magát. Hasonlóan, mint a Google logója a keresőben, bizonyos alkalmakra más kinézettel látható.

De mi a baj ezzel a rendszerrel? Nagyon remélve, hogy a lentebbi listában szereplő elemeket mihamarabb javítják.

  1. Nincs benne saját kategorizálási lehetőség. Nagyon jó lenne, ha lehetne egy mappába rakni, pl. a demókat, vagy a média lejátszókat, vagy akár úgy, hogy létrehozunk egy saját JÓ XBOX KONTROLLERES JÁTÉKOK mappát és oda rakunk pár elemet.
  2. Nincs benne kedvencek megadása lehetőség. Ha már nincs kategória legalább ez legyen.
  3. Az adott program letöltése elött meg lehet nézni az adatlapját, de nincs benne csak pár kép és nincs videó megnézésének a lehetősége (pedig a desktopos változatban benne van)
  4. A már feltelepített programoknál az UPDATE automatikus, viszont sehol sincs megadva, hogy mi is változott a programban. Jó lenne látni, hogy csak hibajavítás vagy új funkció is érkezett az adott programhoz.

Összességében szép és működik, de hosszabb használat esetén már nem annyira felhasználóbarát.

Oculus Home avatar készítés

Nekem kifejezetten tetszik az Avatar készítésének lehetősége, amit szintén az alapprogramból lehet elérni a jobb oldalon. Egy tükör elött állva tudjuk a kissé egyszínű avatarunkat elkészíteni teljes 3Dben. Arc alak, haj, szőrzet, kellékek (sapka, szemüveg), színek állításának a lehetősége. A fejmozgásunkat jól leköveti, tényleg olyan mintha egy tükör elött lennénk. Inkább futurisztikus az avatarunk megjelenítése mint valóságos, de jelenleg ez első körben elég is.

Oculus Home a windowsban

Az Oculus Home programot nem csak a szemüvegen keresztül lehet használni, hanem van egy sima windowsos desktopos hagyományos programja, ami jól jön, akkor, ha meg akarjuk nézni, hogy vannak-e új programok, játékok a STORE-ban, vagy az ismerősöknek kell elindítani programokat, akik nem ismerik a rendszer kezelését.

 

Amennyiben szeretnéd támogatni az oldalon további cikkek készítését, kérlek LÁJKOLD vagy OSZD meg azokat a cikkeket amiket jónak gondolsz. Ezáltal motiválsz engem :-). Szívesen fogadok észrevételeket és kritikákat is az emailcímemre: suni@swgy.hu
Oculus Rift információk
HTC Vive információk

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #041 2017. 09. 26., 08:32  |  11

Cikk ajánló #041

Néhány óra alatt meglett a pénz a világ első 8K-s VR headsetjére, Előrendelhető az első Windows VR fejszett, iPhone X: áttörés a kiterjesztett valóságban, Jön a MineCraft a kiterjesztett valóságunkba, A demencia kezelésében is segíthet a virtuális valóság


Cikk ajánló #040 2017. 09. 18., 12:54  |  28

Cikk ajánló #040

Virtuális lakberendezéssel támad az IKEA AR appja, Szebb fogak a kiterjesztett valóságnak köszönhetően, Mire jó a virtuális valóság?, Nem semmi: Virtuális valóság szemüveget csináltak Commodore 64-hez, Zseni az IKEA új applikációja!


Cikk ajánló #039 2017. 09. 11., 08:55  |  26

Cikk ajánló #039

Mixed Reality szemüveget villantott az ASUS, Asus: A hibridek jövője VR-szemüvegen keresztül, A VR és az imafüzér, Nézd meg a riportert, aki élő adásban háborodott meg a virtuális valóságtól


Cikk ajánló #038 2017. 09. 04., 13:22  |  45

Cikk ajánló #038

A virtuális valóságban randizni pont olyan, mint életed legdurvább betépése, A SteamVR felé nyit a Windows Mixed Reality, Támogatják a steames játékokat az olcsóbb VR-headsetek, Már a fejünkre húzhatjuk a Windowst, Akár az Alphabethez is kerülhet a HTC VR-részlege, A Google is bemutatta saját AR megoldását


Cikk ajánló #037 2017. 08. 28., 10:59  |  50

Cikk ajánló #037

Eladhatja VR fejlesztését a HTC, Töretlenül hisz a virtuális valóságban Jason Rubin, Végre itt a VR tartalmak első igazi hulláma?, Hagyományos szemüvegbe rakna csúcstechnológiát a Facebook, Leesett a HTC Vive ára


Cikk ajánló #036 2017. 08. 21., 13:06  |  56

Cikk ajánló #036

PlayStation VR-ral is meglátogatható lesz Csernobil, Nem csak pornóra jó a virtuális valóság, Az Air France fedélzetén is tolhatjuk már a VR-t


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.