Oculus Home – az alapszoftver

  • 2017-05-18 04:47:04
Egy nagyon igényes megjelenésű, de nem a legpraktikusabb alkalmazást adnak alapból az Oculus Rift mellé. Tapasztalataim kb. 3 hónap után.
105

A VR technológia új felhasználói felületeket is teremt, nem a sima 2D paneleken kell beállítani a működést (hang, grafika, kontroller) hanem sokkal egyedibb megoldások születhetnek. 3D-ben sokkal kreatívabb ötleteket lehet felhasználni már a tényleges játék elindítása elött. Akár már magában is egy szép látványt tud nyújtani egy jól átgondolt, megtervezett 3D GUI. Az Oculus szép megoldást készített a VR játékok és más programok keresésére, letöltésére. Ez lenne az Oculus Home. A használata könnyű, pár kattintás és használhatod is a VR-re optimalizált programokat. Az egész egy modern, távolkeletinek tűnő szobában van megvalósítva, a programokat ott tudjuk listáztatni, installálni és később elindítani. Maga  környezet tényleg szép és teljesen 3D megvalósítású, 360 fokban körbenézhető, de interakciók, csak elől vannak a többi csak látványos körítés.  Néha bizonyos eseményekhez kicsit alakítják a szoba kialakítását, mivel a program autómatikusan frissíti magát. Hasonlóan, mint a Google logója a keresőben, bizonyos alkalmakra más kinézettel látható.

De mi a baj ezzel a rendszerrel? Nagyon remélve, hogy a lentebbi listában szereplő elemeket mihamarabb javítják.

  1. Nincs benne saját kategorizálási lehetőség. Nagyon jó lenne, ha lehetne egy mappába rakni, pl. a demókat, vagy a média lejátszókat, vagy akár úgy, hogy létrehozunk egy saját JÓ XBOX KONTROLLERES JÁTÉKOK mappát és oda rakunk pár elemet.
  2. Nincs benne kedvencek megadása lehetőség. Ha már nincs kategória legalább ez legyen.
  3. Az adott program letöltése elött meg lehet nézni az adatlapját, de nincs benne csak pár kép és nincs videó megnézésének a lehetősége (pedig a desktopos változatban benne van)
  4. A már feltelepített programoknál az UPDATE automatikus, viszont sehol sincs megadva, hogy mi is változott a programban. Jó lenne látni, hogy csak hibajavítás vagy új funkció is érkezett az adott programhoz.

Összességében szép és működik, de hosszabb használat esetén már nem annyira felhasználóbarát.

Oculus Home avatar készítés

Nekem kifejezetten tetszik az Avatar készítésének lehetősége, amit szintén az alapprogramból lehet elérni a jobb oldalon. Egy tükör elött állva tudjuk a kissé egyszínű avatarunkat elkészíteni teljes 3Dben. Arc alak, haj, szőrzet, kellékek (sapka, szemüveg), színek állításának a lehetősége. A fejmozgásunkat jól leköveti, tényleg olyan mintha egy tükör elött lennénk. Inkább futurisztikus az avatarunk megjelenítése mint valóságos, de jelenleg ez első körben elég is.

Oculus Home a windowsban

Az Oculus Home programot nem csak a szemüvegen keresztül lehet használni, hanem van egy sima windowsos desktopos hagyományos programja, ami jól jön, akkor, ha meg akarjuk nézni, hogy vannak-e új programok, játékok a STORE-ban, vagy az ismerősöknek kell elindítani programokat, akik nem ismerik a rendszer kezelését.

 

Amennyiben szeretnéd támogatni az oldalon további cikkek készítését, kérlek LÁJKOLD vagy OSZD meg azokat a cikkeket amiket jónak gondolsz. Ezáltal motiválsz engem :-). Szívesen fogadok észrevételeket és kritikákat is az emailcímemre: suni@swgy.hu
Oculus Rift információk
HTC Vive információk

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #032 2017. 07. 17., 18:12  |  29

Cikk ajánló #032

Olcsó és önálló VR headseten dolgozik az Oculus?, WebGL 2 és WebVR 1.1 támogatással jön az új Babylon.js 3, Gyönyörű, virtuális loftlakásban indul az új közösségi oldal, IDC: robbanás előtt a virtuális és a kiterjesztett valóság, A Volkswagen csoport már virtuális valósággal dolgozik, Most érdemes megvenni az Oculus Riftet? Hol és mennyiért?


Cikk ajánló #031 2017. 07. 10., 09:55  |  45

Cikk ajánló #031

Pofonegyszerű lett 3D tárgyakat készíteni VR-ben, 70 megapixeles VR megjelenítőt fejleszt egy finn cég, A szemmozgást is követi a Samsung titkos VR-sisakja, A kezeid kontrollerek lehetnek a virtuális világban a Leap Motion segítségével, Virtuális valóság startupot vett az Apple


Cikk ajánló #030 2017. 07. 03., 12:47  |  58

Cikk ajánló #030

AR fejlesztőcéget vett az Apple, Videón a Valve saját fejlesztésű kontrollere, Gyanús a mozgolódás a 3D érzékelésre képes szenzorok körül, Íme a VR180 a YouTube új videoformátuma


Cikk ajánló #029 2017. 06. 26., 10:16  |  67

Cikk ajánló #029


Cikk ajánló #028 2017. 06. 19., 08:39  |  79

Cikk ajánló #028

Az Enterprise kapitánya voltam, Látványos funkcióval robbant a Firefox, ANVIO VR: egy újabb multiplayer VR aréna, Nem számítottunk arra, hogy ez lesz a Nintendo első VR-játéka


Cikk ajánló #027 2017. 06. 12., 08:32  |  80

Cikk ajánló #027

A VIRB 360 lehet az idei év egyik legjobb 360 fokos kamerája, Fontos bejelentések az Apple-től AR, VR és 360 fok témakörökben, Egyelőre parányi, de fellendülés előtt áll a VR-piac, A Microsoft bemutatta a Dell és az Asus VR szemüvegét


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.