Oculus Touch

  • 2016. 12. 04., 06:29
Az Oculus Touch kontroller segítségével a kezet is valóságosabban lehet használni a VR-ben. A megjelenéskor számos játék és egyéb program válik elérhetővé, amivel ezt a képességet is kihasználhatjuk.
422

Ami jobban tetszik az Oculus Touch vizuális megjelenítésében a Vive-hez képest az az, hogy itt az eszköz használata során a virtuális térben nem magát a touch 3D képét látjuk, hanem egy valóságos kezet. Ez így barátibbnak tűnik, mint a Vive esetén, hogy magát a kontrollert látjuk (persze ott is van lehetőség cserére, de nem ez a jellemző).

Az Oculus hatalmasat hibázott, hogy nem oldotta meg azt, hogy a Rift megjelenésével egyidőben nem adta hozzá a Touch-ot. Nem is tudom elképzelni, hogy mi lehet ennek az oka, mert már az év elején megjelenő videók és tesztek alapján kész terméknek tűnt. Talán az, hogy nem akarták az árat is növelni már az első időkben?

Végre eljött az idő és 2016 december 6.-án kedden elindul a kontroller a siker felé. Persze ez plusz költség, de gondolom nagyon sokan meg fogják venni, akik már használják a Oculus headsetjét.
A terméket 199 dollárért lehet megvásárolni annak, aki valamelyik olyan országban él ahol már elő lehet rendelni. Természetesen nálunk sajnos nem, és ha szeretnénk is akkor sem ezért az árért fogjuk tudni beszerezni, vagyis mire hozzánk kerül már más lesz a véglegesen kifizetett pénzösszeg. Ha komplett csomagként vesszük meg a Riftet és a Touch-ot, akkor csak 798 dollár. És itt jön az, amit mindenhol írnak, hogy a HTC Vive meg 899 Dollár, csakhogy ott van további érzékelők, amivel nagyobb területet érzékel a rendszer, az, hogy ez + további 200 dollárt ér-e azt nem tudom. Hátha most a Touch megjelenésével a Vive ára is kicsit mérséklődik.

Oculus Touch megvásárlása

A megjelenés előtti örömükben az Oculusos fiúk és lányok kiadtak egy kb. 3 perces videót, hogy milyen szoftverek lesznek elérhetőek az induláskor, ami támogatják az Oculus Touch-ot.

A kezdéskor minimum 50 VR-es program és játék lesz használható az Oculus Touchal + a VR Sports Challenge és a The Unspoken alapból jár azoknak akik megvásárolják.

Pár videó még amik fellelhetőek a neten, azokról a szerencsésekről, akik ki tudták már próbálni az Oculus Kontrollerét.

Amennyiben szeretnéd támogatni az oldalon további cikkek készítését, kérlek LÁJKOLD vagy OSZD meg azokat a cikkeket amiket jónak gondolsz. Ezáltal motiválsz engem :-). Szívesen fogadok észrevételeket és kritikákat is az emailcímemre: suni@swgy.hu
Oculus Rift információk
HTC Vive információk

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #041 2017. 09. 26., 08:32  |  11

Cikk ajánló #041

Néhány óra alatt meglett a pénz a világ első 8K-s VR headsetjére, Előrendelhető az első Windows VR fejszett, iPhone X: áttörés a kiterjesztett valóságban, Jön a MineCraft a kiterjesztett valóságunkba, A demencia kezelésében is segíthet a virtuális valóság


Cikk ajánló #040 2017. 09. 18., 12:54  |  28

Cikk ajánló #040

Virtuális lakberendezéssel támad az IKEA AR appja, Szebb fogak a kiterjesztett valóságnak köszönhetően, Mire jó a virtuális valóság?, Nem semmi: Virtuális valóság szemüveget csináltak Commodore 64-hez, Zseni az IKEA új applikációja!


Cikk ajánló #039 2017. 09. 11., 08:55  |  26

Cikk ajánló #039

Mixed Reality szemüveget villantott az ASUS, Asus: A hibridek jövője VR-szemüvegen keresztül, A VR és az imafüzér, Nézd meg a riportert, aki élő adásban háborodott meg a virtuális valóságtól


Cikk ajánló #038 2017. 09. 04., 13:22  |  45

Cikk ajánló #038

A virtuális valóságban randizni pont olyan, mint életed legdurvább betépése, A SteamVR felé nyit a Windows Mixed Reality, Támogatják a steames játékokat az olcsóbb VR-headsetek, Már a fejünkre húzhatjuk a Windowst, Akár az Alphabethez is kerülhet a HTC VR-részlege, A Google is bemutatta saját AR megoldását


Cikk ajánló #037 2017. 08. 28., 10:59  |  50

Cikk ajánló #037

Eladhatja VR fejlesztését a HTC, Töretlenül hisz a virtuális valóságban Jason Rubin, Végre itt a VR tartalmak első igazi hulláma?, Hagyományos szemüvegbe rakna csúcstechnológiát a Facebook, Leesett a HTC Vive ára


Cikk ajánló #036 2017. 08. 21., 13:06  |  56

Cikk ajánló #036

PlayStation VR-ral is meglátogatható lesz Csernobil, Nem csak pornóra jó a virtuális valóság, Az Air France fedélzetén is tolhatjuk már a VR-t


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.