Oculus Touch

  • 2016-12-04 06:29:56
Az Oculus Touch kontroller segítségével a kezet is valóságosabban lehet használni a VR-ben. A megjelenéskor számos játék és egyéb program válik elérhetővé, amivel ezt a képességet is kihasználhatjuk.
355

Ami jobban tetszik az Oculus Touch vizuális megjelenítésében a Vive-hez képest az az, hogy itt az eszköz használata során a virtuális térben nem magát a touch 3D képét látjuk, hanem egy valóságos kezet. Ez így barátibbnak tűnik, mint a Vive esetén, hogy magát a kontrollert látjuk (persze ott is van lehetőség cserére, de nem ez a jellemző).

Az Oculus hatalmasat hibázott, hogy nem oldotta meg azt, hogy a Rift megjelenésével egyidőben nem adta hozzá a Touch-ot. Nem is tudom elképzelni, hogy mi lehet ennek az oka, mert már az év elején megjelenő videók és tesztek alapján kész terméknek tűnt. Talán az, hogy nem akarták az árat is növelni már az első időkben?

Végre eljött az idő és 2016 december 6.-án kedden elindul a kontroller a siker felé. Persze ez plusz költség, de gondolom nagyon sokan meg fogják venni, akik már használják a Oculus headsetjét.
A terméket 199 dollárért lehet megvásárolni annak, aki valamelyik olyan országban él ahol már elő lehet rendelni. Természetesen nálunk sajnos nem, és ha szeretnénk is akkor sem ezért az árért fogjuk tudni beszerezni, vagyis mire hozzánk kerül már más lesz a véglegesen kifizetett pénzösszeg. Ha komplett csomagként vesszük meg a Riftet és a Touch-ot, akkor csak 798 dollár. És itt jön az, amit mindenhol írnak, hogy a HTC Vive meg 899 Dollár, csakhogy ott van további érzékelők, amivel nagyobb területet érzékel a rendszer, az, hogy ez + további 200 dollárt ér-e azt nem tudom. Hátha most a Touch megjelenésével a Vive ára is kicsit mérséklődik.

Oculus Touch megvásárlása

A megjelenés előtti örömükben az Oculusos fiúk és lányok kiadtak egy kb. 3 perces videót, hogy milyen szoftverek lesznek elérhetőek az induláskor, ami támogatják az Oculus Touch-ot.

A kezdéskor minimum 50 VR-es program és játék lesz használható az Oculus Touchal + a VR Sports Challenge és a The Unspoken alapból jár azoknak akik megvásárolják.

Pár videó még amik fellelhetőek a neten, azokról a szerencsésekről, akik ki tudták már próbálni az Oculus Kontrollerét.

Amennyiben szeretnéd támogatni az oldalon további cikkek készítését, kérlek LÁJKOLD vagy OSZD meg azokat a cikkeket amiket jónak gondolsz. Ezáltal motiválsz engem :-). Szívesen fogadok észrevételeket és kritikákat is az emailcímemre: suni@swgy.hu
Oculus Rift információk
HTC Vive információk

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #032 2017. 07. 17., 18:12  |  29

Cikk ajánló #032

Olcsó és önálló VR headseten dolgozik az Oculus?, WebGL 2 és WebVR 1.1 támogatással jön az új Babylon.js 3, Gyönyörű, virtuális loftlakásban indul az új közösségi oldal, IDC: robbanás előtt a virtuális és a kiterjesztett valóság, A Volkswagen csoport már virtuális valósággal dolgozik, Most érdemes megvenni az Oculus Riftet? Hol és mennyiért?


Cikk ajánló #031 2017. 07. 10., 09:55  |  45

Cikk ajánló #031

Pofonegyszerű lett 3D tárgyakat készíteni VR-ben, 70 megapixeles VR megjelenítőt fejleszt egy finn cég, A szemmozgást is követi a Samsung titkos VR-sisakja, A kezeid kontrollerek lehetnek a virtuális világban a Leap Motion segítségével, Virtuális valóság startupot vett az Apple


Cikk ajánló #030 2017. 07. 03., 12:47  |  58

Cikk ajánló #030

AR fejlesztőcéget vett az Apple, Videón a Valve saját fejlesztésű kontrollere, Gyanús a mozgolódás a 3D érzékelésre képes szenzorok körül, Íme a VR180 a YouTube új videoformátuma


Cikk ajánló #029 2017. 06. 26., 10:16  |  67

Cikk ajánló #029


Cikk ajánló #028 2017. 06. 19., 08:39  |  79

Cikk ajánló #028

Az Enterprise kapitánya voltam, Látványos funkcióval robbant a Firefox, ANVIO VR: egy újabb multiplayer VR aréna, Nem számítottunk arra, hogy ez lesz a Nintendo első VR-játéka


Cikk ajánló #027 2017. 06. 12., 08:32  |  80

Cikk ajánló #027

A VIRB 360 lehet az idei év egyik legjobb 360 fokos kamerája, Fontos bejelentések az Apple-től AR, VR és 360 fok témakörökben, Egyelőre parányi, de fellendülés előtt áll a VR-piac, A Microsoft bemutatta a Dell és az Asus VR szemüvegét


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.