Unity 3D VR editor, még élvezetesebb 3D szerkesztés

  • 2016. 12. 26., 00:43
Rengeteg program van, amivel 3D objektumokat, majd azokból jeleneteket és animációkat lehet készíteni. A Unity VR editor egy újabb szintre emeli a 3D tervezést.
423

A Unity 3D videójáték motor már nagyon régóta piacon van és mára talán a legelterjedtebb ilyen típusú tervező program. Elsődlegesen nem objektumok készítésére való, hanem már elkészített objektumokból, komplett virtuális tereket lehet összerakni a segítségével. Hatalmas érv a Unity 3D mellett, az is, hogy jelenleg teljesen ingyenesen letölthető és használható bárki számára. A korlátozás csak akkor van a programra, amikor már nagyobb összeget keresünk a Unity-vel készített alkotással.

Folyamatosan fejlődik a rendszer, és egyre nagyobb tudással és egyre szebb grafikával büszkélkedhet. A látvány minőségben már kb. egy szinten van a legnagyobb konkurenciájával a Unreal Engine 4. - jelenleg szintén ingyenesen használható - programmal. Unity előnye viszont a nagyobb felhasználói közösségben és a hozzákapcsolt Unity Asset Store-ben rejlik. Itt rengeteg, ingyenes és olcsó 3D objektumot, texturát, vagy akár komplett applikációt és projektet is be lehet szerezni.

Az alábbi bemutatót a legutóbbi 2016-os Unity Keynote-on mutatták be. Tadaaaaaa :-)

Most 2016 december elején pedig megjelent a kisérleti Unity VR editor, amivel a szerkesztést már real-time a virtuális valóságban egy Oculus Rift-tel vagy egy HTC Vive-val lehet megtenni. Ezáltal a szerkesztés sokkal szórakoztatóbb is és sokkal látványosabb. Minden a szemünk elött történik.

A Unity Labs által kiadott program egy nagyon jó teszt arra, hogy a fejlesztők mennyire tudják ezáltal gyorsabban, mégis minőségben is jobban elkészíteni az alkotásaikat. A VR editorral leginkább szintén VR szemüvegekkel használható programokat és játékokat lehet készíteni. Így nem kell külön monitoron nézve megalkotni a látványt majd pedig a headset-et felvéve letesztelni. Sokkal gyorsabb munka lehetséges ezáltal.

A külön VR editorhoz kitalált UI még nem egy végleges változat, a felhasználók visszajelzése alapján sokat fogják még módosítani, mivel a szoftver ezen része az egyik legfontosabb eleme annak, hogy egy ilyen rendszer elterjedjen és tényleg segítse a fejlesztők hatékonyabb munkáját.

Unity VR editor bemutatása (2016 decemberi állapot)
Sajnos angol nyelvű (eléggé puritán dokumentáció). A kis animált GIF-eken keresztül jól bemutatják az egyes szerkesztési lehetőségeket.

A teljes Unity 2016 Keynote, amiben a fenti VR tervezés is látható, de a Unity 5 összes fontosabb újdonsága is.

Amennyiben szeretnéd támogatni az oldalon további cikkek készítését, kérlek LÁJKOLD vagy OSZD meg azokat a cikkeket amiket jónak gondolsz. Ezáltal motiválsz engem :-). Szívesen fogadok észrevételeket és kritikákat is az emailcímemre: suni@swgy.hu
Oculus Rift információk
HTC Vive információk

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #041 2017. 09. 26., 08:32  |  11

Cikk ajánló #041

Néhány óra alatt meglett a pénz a világ első 8K-s VR headsetjére, Előrendelhető az első Windows VR fejszett, iPhone X: áttörés a kiterjesztett valóságban, Jön a MineCraft a kiterjesztett valóságunkba, A demencia kezelésében is segíthet a virtuális valóság


Cikk ajánló #040 2017. 09. 18., 12:54  |  28

Cikk ajánló #040

Virtuális lakberendezéssel támad az IKEA AR appja, Szebb fogak a kiterjesztett valóságnak köszönhetően, Mire jó a virtuális valóság?, Nem semmi: Virtuális valóság szemüveget csináltak Commodore 64-hez, Zseni az IKEA új applikációja!


Cikk ajánló #039 2017. 09. 11., 08:55  |  26

Cikk ajánló #039

Mixed Reality szemüveget villantott az ASUS, Asus: A hibridek jövője VR-szemüvegen keresztül, A VR és az imafüzér, Nézd meg a riportert, aki élő adásban háborodott meg a virtuális valóságtól


Cikk ajánló #038 2017. 09. 04., 13:22  |  45

Cikk ajánló #038

A virtuális valóságban randizni pont olyan, mint életed legdurvább betépése, A SteamVR felé nyit a Windows Mixed Reality, Támogatják a steames játékokat az olcsóbb VR-headsetek, Már a fejünkre húzhatjuk a Windowst, Akár az Alphabethez is kerülhet a HTC VR-részlege, A Google is bemutatta saját AR megoldását


Cikk ajánló #037 2017. 08. 28., 10:59  |  50

Cikk ajánló #037

Eladhatja VR fejlesztését a HTC, Töretlenül hisz a virtuális valóságban Jason Rubin, Végre itt a VR tartalmak első igazi hulláma?, Hagyományos szemüvegbe rakna csúcstechnológiát a Facebook, Leesett a HTC Vive ára


Cikk ajánló #036 2017. 08. 21., 13:06  |  56

Cikk ajánló #036

PlayStation VR-ral is meglátogatható lesz Csernobil, Nem csak pornóra jó a virtuális valóság, Az Air France fedélzetén is tolhatjuk már a VR-t


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.