Unity 3D VR editor, még élvezetesebb 3D szerkesztés

  • 2016-12-26 00:43:04
Rengeteg program van, amivel 3D objektumokat, majd azokból jeleneteket és animációkat lehet készíteni. A Unity VR editor egy újabb szintre emeli a 3D tervezést.
342

A Unity 3D videójáték motor már nagyon régóta piacon van és mára talán a legelterjedtebb ilyen típusú tervező program. Elsődlegesen nem objektumok készítésére való, hanem már elkészített objektumokból, komplett virtuális tereket lehet összerakni a segítségével. Hatalmas érv a Unity 3D mellett, az is, hogy jelenleg teljesen ingyenesen letölthető és használható bárki számára. A korlátozás csak akkor van a programra, amikor már nagyobb összeget keresünk a Unity-vel készített alkotással.

Folyamatosan fejlődik a rendszer, és egyre nagyobb tudással és egyre szebb grafikával büszkélkedhet. A látvány minőségben már kb. egy szinten van a legnagyobb konkurenciájával a Unreal Engine 4. - jelenleg szintén ingyenesen használható - programmal. Unity előnye viszont a nagyobb felhasználói közösségben és a hozzákapcsolt Unity Asset Store-ben rejlik. Itt rengeteg, ingyenes és olcsó 3D objektumot, texturát, vagy akár komplett applikációt és projektet is be lehet szerezni.

Az alábbi bemutatót a legutóbbi 2016-os Unity Keynote-on mutatták be. Tadaaaaaa :-)

Most 2016 december elején pedig megjelent a kisérleti Unity VR editor, amivel a szerkesztést már real-time a virtuális valóságban egy Oculus Rift-tel vagy egy HTC Vive-val lehet megtenni. Ezáltal a szerkesztés sokkal szórakoztatóbb is és sokkal látványosabb. Minden a szemünk elött történik.

A Unity Labs által kiadott program egy nagyon jó teszt arra, hogy a fejlesztők mennyire tudják ezáltal gyorsabban, mégis minőségben is jobban elkészíteni az alkotásaikat. A VR editorral leginkább szintén VR szemüvegekkel használható programokat és játékokat lehet készíteni. Így nem kell külön monitoron nézve megalkotni a látványt majd pedig a headset-et felvéve letesztelni. Sokkal gyorsabb munka lehetséges ezáltal.

A külön VR editorhoz kitalált UI még nem egy végleges változat, a felhasználók visszajelzése alapján sokat fogják még módosítani, mivel a szoftver ezen része az egyik legfontosabb eleme annak, hogy egy ilyen rendszer elterjedjen és tényleg segítse a fejlesztők hatékonyabb munkáját.

Unity VR editor bemutatása (2016 decemberi állapot)
Sajnos angol nyelvű (eléggé puritán dokumentáció). A kis animált GIF-eken keresztül jól bemutatják az egyes szerkesztési lehetőségeket.

A teljes Unity 2016 Keynote, amiben a fenti VR tervezés is látható, de a Unity 5 összes fontosabb újdonsága is.

Amennyiben szeretnéd támogatni az oldalon további cikkek készítését, kérlek LÁJKOLD vagy OSZD meg azokat a cikkeket amiket jónak gondolsz. Ezáltal motiválsz engem :-). Szívesen fogadok észrevételeket és kritikákat is az emailcímemre: suni@swgy.hu
Oculus Rift információk
HTC Vive információk

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #032 2017. 07. 17., 18:12  |  29

Cikk ajánló #032

Olcsó és önálló VR headseten dolgozik az Oculus?, WebGL 2 és WebVR 1.1 támogatással jön az új Babylon.js 3, Gyönyörű, virtuális loftlakásban indul az új közösségi oldal, IDC: robbanás előtt a virtuális és a kiterjesztett valóság, A Volkswagen csoport már virtuális valósággal dolgozik, Most érdemes megvenni az Oculus Riftet? Hol és mennyiért?


Cikk ajánló #031 2017. 07. 10., 09:55  |  45

Cikk ajánló #031

Pofonegyszerű lett 3D tárgyakat készíteni VR-ben, 70 megapixeles VR megjelenítőt fejleszt egy finn cég, A szemmozgást is követi a Samsung titkos VR-sisakja, A kezeid kontrollerek lehetnek a virtuális világban a Leap Motion segítségével, Virtuális valóság startupot vett az Apple


Cikk ajánló #030 2017. 07. 03., 12:47  |  58

Cikk ajánló #030

AR fejlesztőcéget vett az Apple, Videón a Valve saját fejlesztésű kontrollere, Gyanús a mozgolódás a 3D érzékelésre képes szenzorok körül, Íme a VR180 a YouTube új videoformátuma


Cikk ajánló #029 2017. 06. 26., 10:16  |  67

Cikk ajánló #029


Cikk ajánló #028 2017. 06. 19., 08:39  |  79

Cikk ajánló #028

Az Enterprise kapitánya voltam, Látványos funkcióval robbant a Firefox, ANVIO VR: egy újabb multiplayer VR aréna, Nem számítottunk arra, hogy ez lesz a Nintendo első VR-játéka


Cikk ajánló #027 2017. 06. 12., 08:32  |  80

Cikk ajánló #027

A VIRB 360 lehet az idei év egyik legjobb 360 fokos kamerája, Fontos bejelentések az Apple-től AR, VR és 360 fok témakörökben, Egyelőre parányi, de fellendülés előtt áll a VR-piac, A Microsoft bemutatta a Dell és az Asus VR szemüvegét


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.