Cikk ajánló

 

A VR jelentheti a szemészet jövőjét

Egyre több cikk jelenik meg a virtuális valóság alternatív felhasználásairól. A mérnökök előszeretettel használják épület tervezéshez, az orvosok pedig fájdalom csökkentésre. Az oktatás is élen jár, hiszen a tanulókat a csatatér közepére képes repíteni a technika. Nem rég jelent meg egy amerikai vállalat, a Vivid Vision, akik a szemészetet szeretnék forradalmasítani a VR segítségével.

HOGYAN TERVEZZ A VIRTUÁLIS VALÓSÁGRA?

Amikor a világ legnagyobb tech-cégei, a Google, a Facebook, a Microsoft és az Apple dollármilliárdokat fektetnek virtuális valóság technológiák fejlesztésébe, akkor biztos lehetsz benne, hogy valami nagy változás közeledik. Akadnak olyan szakértők, akik szerint a VR forradalom nagyobb lesz, mint amit a mobiltelefonok hoztak el. De miért is érdekeljen ez Téged?

Befellegzett az Oculus Riftnek?

2014-ben robbant a bomba, amikor a Facebook bejelentette, hogy több mint 500 milliárd forintért megvásárolta az Oculus VR-t. Az elemzők rengeteg teóriát gyártottak ebben az időben. Sok spekuláció szólt arról, hogy egy hardverekkel foglalkozó cég, mint a Microsoft vagy a Sony lehet a lehetséges befutó. Ezért volt meglepő, amikor a világ legnagyobb közösségi média platformja jelentette be az üzlet létrejöttét.

Elképesztő grafikai techdemót villantott a Unity

Bár a számítógépes grafika élethűsége az elmúlt egy-másfél évtized során egyértelműen rendkívül sokat fejlődött, azért a vele készült felvételeket és animációkat meg lehetett különböztetni a való világban készültektől. Legalábbis eddig - a Unity legújabb technológiai demójáról készült videó ugyanis olyan, hogy még többedik nézésre is nehéz elhinni róla, hogy nem valódi filmfelvételt képez.

Érkezőben az új Apple termék, zajlanak a tágyalások a beszállítókkal

A Bloomberg információi szerint az Apple egy jövendőbeli rejtélyes beszállítóval tárgyalt, aki a kiterjesztett valósággal operáló Apple Glasses-hoz szállít majd alkatrészeket. Nocsak, nocsak, végre közeledik egy igazán izgalmas “one more thing”?

Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #106 2019. 11. 08., 08:45  |  1322

Cikk ajánló #106

Helyzet­meghatározási funkciót kaphatnak az okosszemüvegek, AR-es és utazástervezési funkciókkal újít a Google Maps, Ha azt hitted, hogy a jövő már nem lehet ennél izgibb, akkor nézd meg, hogy pingpongoznak ezek a srácok, A Porsche is virtuális valóság élményt kínálna az utasoknak


Cikk ajánló #105 2019. 08. 04., 13:41  |  1205

Cikk ajánló #105

Ők azok, akik a nyaralást viszik a gyerekekhez, Erőre kapni látszik a VR/AR eszközök piaca, Elképesztő követés javulás Oculuson, megjelent a Valve Index – június végi hírösszefoglaló, Frissítve – pár dolog, amit a Vive Cosmosról már biztosan tudhatunk


Cikk ajánló #104 2019. 07. 02., 10:29  |  1169

Cikk ajánló #104

PLETYKA: A KÖVETKEZŐ XBOX MÁR RIFT S TÁMOGATÁSSAL ÉRKEZHET, Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kit teszt - már megint ezt hajtogatjuk, Ennyire valósághű ma a virtuális valóság, Kiterjesztett valóság kiegészítőt készített a Varjo


ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal 2019. 04. 13., 20:15  |  1805

ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal

Az ILMxLAB bemutatkozik a legújabb projektjükkel, Vader Immortal: A Star Wars VR sorozat


Cikk ajánló #103 2019. 04. 08., 09:14  |  1178

Cikk ajánló #103

INDUL AZ ÚJ OCULUS AVATAR RENDSZER, Vegyes valóság szemüveget használhatnak a sebészek, Saját VR szemüveget villantott a Valve, HAMAROSAN KÉZBE VESZI A VALVE A VR HELYZETET


Cikk ajánló #102 2019. 03. 31., 15:48  |  1186

Cikk ajánló #102

Nintendo Labo - sokféle kalandban lehet részünk a kartonból készült VR szemüveggel, Beépített kamerákkal jön az új Oculus Rift S, Mennyire legyen divatos az AR szemüveg?


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.