Virtuális valóság játéktermek és VR vidámparkok - szórakoztatás nagyban

  • 2017-01-04 02:08:33
Folyamatosan jelennek meg a hírek VR szórakoztatásra szakosodott cégekről, akik VR parkokat és szórakoztató centrumokat hoznak létre, nem is kis számban.
601

Bár még mindig csak próbálkoznak a cégek, hogy miket lehet kihozni a dologból, de a fejlesztések nem állnak meg. Nagy igény mutatkozik erre az új szórakoztatási formára, gondolom nem csak a fiatalok körében. Ráadásul egyre inkább afelé haladnak az igények, hogy ezeket a VR játékokat muliplayer-ben lehessen játszani. Csak egymásnak ne rohanjanak. Viszont mint az alábbi videón is látható itt már pl. a legújabb Oculus Rift CV1-et a kereskedelmi forgalomban is kapható VR szemüveget használják. Ráadásul valamilyen új típusú VR hátizsákkal, vagyis egy olyan komplett PC-vel amit direkt hátizsákos kiegészítőként terveztek és forgalmaznak.

VR hullámvasút a vidámparkokba

Másik ilyen, amiről sokat lehet mostanában hallani, a „VR Ride Attractions” ami már egy kicsit nagyobb léptékkel készül a virtuális valóság korszakra. Komplett vidámparki rendszereket fejlesztenek. És minimum 20 ilyen létesítményt szeretnének az egész világon létrehozni. Több szabadalmat is felsorakoztatnak, amikkel az általuk tervezett rendszerek nagyobb léptékben alkalmazhatók. Az első ilyen hullámvasút rendszert 2017 nyarán szeretnék elindítani. Jelenleg csak kiállításokon látható és próbálható ki teszt környezetben.

Vagyis itt valóságban is működik egy hagyományos hullámvasút csak mindenki fején egy VR eszköz van. Valószínűleg első körben Samsung Gear. És az ott látott kép pedig már bármilyen változatos körülmény lehet. Pl. a lenti videóban nem is egy hullámvasút, hanem egy összetett történet részesei vagyunk, óriás robotokkal és űrhajós üldözéssel.

Ha végig gondoljuk a megvalósítás zseniális. Egy rövidebb pályát készítenek viszont a VR-ben nem kezdődik újra és újra a pálya, hanem olyan lenne, mintha folyamatosan egy hosszú változatos menet lenne. Ez fejlesztési szempontból nem túl bonyolult megvalósítani, viszont sokkal kisebb helyen elfér, kisebb költség és lehet, hogy sokkal nagyobb élmény lehet.

Leke VR – sok féle VR lehetőséggel

A HTC partnerséggel felturbózott Leke VR rendszerből is több ezer virtuális valóság termet szeretnének nyitni Kína szerte. 

A HTC nagyon aktívan részt vesz a VR tartalmak és hardverek népszerűsítésében. Nagyban gondolkodik a cég, szeretné magát a VR piacvezetőjeként de mindenféleképpen egy megkerülhetetlen résztvevőjeként pozicionálni magát. Mindenhol jelen szeretne lenni, ahova HTC Vive sisakjával bekerülhet, legyen az akár az otthoni szórakoztatás vagy a nagyközönségeknek szánt játéktermek és vidámparkok. A Leke VR kifejezetten hasznos a cégnek, hiszen nagyban és extrém körülmények között is tudja tesztelni a hardvereit. Ez hosszútávon a felhasználóknak is nagyon kedvező, hiszen az új VR headset-ek már az itt tapasztalt problémákat kijavítva fejlesztik és forgalmazzák.

Amennyiben szeretnéd támogatni az oldalon további cikkek készítését, kérlek LÁJKOLD vagy OSZD meg azokat a cikkeket amiket jónak gondolsz. Ezáltal motiválsz engem :-). Szívesen fogadok észrevételeket és kritikákat is az emailcímemre: suni@swgy.hu
Oculus Rift információk
HTC Vive információk

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #032 2017. 07. 17., 18:12  |  29

Cikk ajánló #032

Olcsó és önálló VR headseten dolgozik az Oculus?, WebGL 2 és WebVR 1.1 támogatással jön az új Babylon.js 3, Gyönyörű, virtuális loftlakásban indul az új közösségi oldal, IDC: robbanás előtt a virtuális és a kiterjesztett valóság, A Volkswagen csoport már virtuális valósággal dolgozik, Most érdemes megvenni az Oculus Riftet? Hol és mennyiért?


Cikk ajánló #031 2017. 07. 10., 09:55  |  45

Cikk ajánló #031

Pofonegyszerű lett 3D tárgyakat készíteni VR-ben, 70 megapixeles VR megjelenítőt fejleszt egy finn cég, A szemmozgást is követi a Samsung titkos VR-sisakja, A kezeid kontrollerek lehetnek a virtuális világban a Leap Motion segítségével, Virtuális valóság startupot vett az Apple


Cikk ajánló #030 2017. 07. 03., 12:47  |  58

Cikk ajánló #030

AR fejlesztőcéget vett az Apple, Videón a Valve saját fejlesztésű kontrollere, Gyanús a mozgolódás a 3D érzékelésre képes szenzorok körül, Íme a VR180 a YouTube új videoformátuma


Cikk ajánló #029 2017. 06. 26., 10:16  |  67

Cikk ajánló #029


Cikk ajánló #028 2017. 06. 19., 08:39  |  79

Cikk ajánló #028

Az Enterprise kapitánya voltam, Látványos funkcióval robbant a Firefox, ANVIO VR: egy újabb multiplayer VR aréna, Nem számítottunk arra, hogy ez lesz a Nintendo első VR-játéka


Cikk ajánló #027 2017. 06. 12., 08:32  |  80

Cikk ajánló #027

A VIRB 360 lehet az idei év egyik legjobb 360 fokos kamerája, Fontos bejelentések az Apple-től AR, VR és 360 fok témakörökben, Egyelőre parányi, de fellendülés előtt áll a VR-piac, A Microsoft bemutatta a Dell és az Asus VR szemüvegét


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.