Virtuális valóság játéktermek és VR vidámparkok - szórakoztatás nagyban

  • 2017. 01. 04., 02:08
Folyamatosan jelennek meg a hírek VR szórakoztatásra szakosodott cégekről, akik VR parkokat és szórakoztató centrumokat hoznak létre, nem is kis számban.
775

Bár még mindig csak próbálkoznak a cégek, hogy miket lehet kihozni a dologból, de a fejlesztések nem állnak meg. Nagy igény mutatkozik erre az új szórakoztatási formára, gondolom nem csak a fiatalok körében. Ráadásul egyre inkább afelé haladnak az igények, hogy ezeket a VR játékokat muliplayer-ben lehessen játszani. Csak egymásnak ne rohanjanak. Viszont mint az alábbi videón is látható itt már pl. a legújabb Oculus Rift CV1-et a kereskedelmi forgalomban is kapható VR szemüveget használják. Ráadásul valamilyen új típusú VR hátizsákkal, vagyis egy olyan komplett PC-vel amit direkt hátizsákos kiegészítőként terveztek és forgalmaznak.

VR hullámvasút a vidámparkokba

Másik ilyen, amiről sokat lehet mostanában hallani, a „VR Ride Attractions” ami már egy kicsit nagyobb léptékkel készül a virtuális valóság korszakra. Komplett vidámparki rendszereket fejlesztenek. És minimum 20 ilyen létesítményt szeretnének az egész világon létrehozni. Több szabadalmat is felsorakoztatnak, amikkel az általuk tervezett rendszerek nagyobb léptékben alkalmazhatók. Az első ilyen hullámvasút rendszert 2017 nyarán szeretnék elindítani. Jelenleg csak kiállításokon látható és próbálható ki teszt környezetben.

Vagyis itt valóságban is működik egy hagyományos hullámvasút csak mindenki fején egy VR eszköz van. Valószínűleg első körben Samsung Gear. És az ott látott kép pedig már bármilyen változatos körülmény lehet. Pl. a lenti videóban nem is egy hullámvasút, hanem egy összetett történet részesei vagyunk, óriás robotokkal és űrhajós üldözéssel.

Ha végig gondoljuk a megvalósítás zseniális. Egy rövidebb pályát készítenek viszont a VR-ben nem kezdődik újra és újra a pálya, hanem olyan lenne, mintha folyamatosan egy hosszú változatos menet lenne. Ez fejlesztési szempontból nem túl bonyolult megvalósítani, viszont sokkal kisebb helyen elfér, kisebb költség és lehet, hogy sokkal nagyobb élmény lehet.

Leke VR – sok féle VR lehetőséggel

A HTC partnerséggel felturbózott Leke VR rendszerből is több ezer virtuális valóság termet szeretnének nyitni Kína szerte. 

A HTC nagyon aktívan részt vesz a VR tartalmak és hardverek népszerűsítésében. Nagyban gondolkodik a cég, szeretné magát a VR piacvezetőjeként de mindenféleképpen egy megkerülhetetlen résztvevőjeként pozicionálni magát. Mindenhol jelen szeretne lenni, ahova HTC Vive sisakjával bekerülhet, legyen az akár az otthoni szórakoztatás vagy a nagyközönségeknek szánt játéktermek és vidámparkok. A Leke VR kifejezetten hasznos a cégnek, hiszen nagyban és extrém körülmények között is tudja tesztelni a hardvereit. Ez hosszútávon a felhasználóknak is nagyon kedvező, hiszen az új VR headset-ek már az itt tapasztalt problémákat kijavítva fejlesztik és forgalmazzák.

Amennyiben szeretnéd támogatni az oldalon további cikkek készítését, kérlek LÁJKOLD vagy OSZD meg azokat a cikkeket amiket jónak gondolsz. Ezáltal motiválsz engem :-). Szívesen fogadok észrevételeket és kritikákat is az emailcímemre: suni@swgy.hu
Oculus Rift információk
HTC Vive információk

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #041 2017. 09. 26., 08:32  |  11

Cikk ajánló #041

Néhány óra alatt meglett a pénz a világ első 8K-s VR headsetjére, Előrendelhető az első Windows VR fejszett, iPhone X: áttörés a kiterjesztett valóságban, Jön a MineCraft a kiterjesztett valóságunkba, A demencia kezelésében is segíthet a virtuális valóság


Cikk ajánló #040 2017. 09. 18., 12:54  |  28

Cikk ajánló #040

Virtuális lakberendezéssel támad az IKEA AR appja, Szebb fogak a kiterjesztett valóságnak köszönhetően, Mire jó a virtuális valóság?, Nem semmi: Virtuális valóság szemüveget csináltak Commodore 64-hez, Zseni az IKEA új applikációja!


Cikk ajánló #039 2017. 09. 11., 08:55  |  26

Cikk ajánló #039

Mixed Reality szemüveget villantott az ASUS, Asus: A hibridek jövője VR-szemüvegen keresztül, A VR és az imafüzér, Nézd meg a riportert, aki élő adásban háborodott meg a virtuális valóságtól


Cikk ajánló #038 2017. 09. 04., 13:22  |  45

Cikk ajánló #038

A virtuális valóságban randizni pont olyan, mint életed legdurvább betépése, A SteamVR felé nyit a Windows Mixed Reality, Támogatják a steames játékokat az olcsóbb VR-headsetek, Már a fejünkre húzhatjuk a Windowst, Akár az Alphabethez is kerülhet a HTC VR-részlege, A Google is bemutatta saját AR megoldását


Cikk ajánló #037 2017. 08. 28., 10:59  |  50

Cikk ajánló #037

Eladhatja VR fejlesztését a HTC, Töretlenül hisz a virtuális valóságban Jason Rubin, Végre itt a VR tartalmak első igazi hulláma?, Hagyományos szemüvegbe rakna csúcstechnológiát a Facebook, Leesett a HTC Vive ára


Cikk ajánló #036 2017. 08. 21., 13:06  |  56

Cikk ajánló #036

PlayStation VR-ral is meglátogatható lesz Csernobil, Nem csak pornóra jó a virtuális valóság, Az Air France fedélzetén is tolhatjuk már a VR-t


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.