További cikkek:

 

Lenyűgözően irányítható a Leap Motion kitrejesztett valósága

A kézi vezérlésű kiterjesztett valóságon dolgozó Leap Motion bejelentett egy remek platformot, amely állítólag harmincezer forintnál olcsóbban legyártható. A fejfedőbe beépített kézmozgást érzékelő rendszer a Leap Motion szenzorára épül, és a közzétett videók tanúsága szerint elég pontosan lehet virtuális tárgyakat manipulálni. Az alábbi videóket Keiichi Matsuda, a Leap Motion vezető tervezője tette közzé Twitteren.

Láttuk a jövőt, és kiválóan szórakoztunk

Napjaink egyik legnépszerűbb videojátékos műfaja az FPS, azonban a belső nézetes lövöldözés játékok még nem hódították meg a virtuális teret, hiszen kevés olyan fejlesztéssel találkozhatunk, ami az egyre népszerűbb technológiát használva igyekezne Rainbow Six: Siege- vagy a Counter Strike-szerű élményt nyújtani. Ezen változtathat a PlayStation VR-ra érkező Firewall: Zero Hour, ami nemcsak a jól ismert játékmenetet ülteti át a virtuális térbe, de mindezt megfejeli kooperatív és kompetitív élménnyel is – azaz végre VR-sisakkal a fejünkön is játszhatunk csapatban, méghozzá más játékosok ellen.

Kísérleti VR böngészőt mutatott be a Mozilla

A Firefox Reality néven rajtoló böngésző fejlesztői verziója már elérhető, a szervezet a Mixed Reality headseteket veszi célba. Egyre több erőforrást fektet a VR fejlesztésekbe a Mozilla: megérkezett a Firefox böngésző VR-AR headsetekre szánt, egyelőre kísérlet verziója, a Firefox Reality.

SensorTower: a játékok dominálnak a kiterjesztett valóság (ARKit) esetén

Az Apple az iOS 11-gyel mutatta be az ARKitet, a kiterjesztett valóságot lehetővé tévő keretrendszerét. Anno több cikkben is bemutattuk az ezt használó alkalmazásokat (például itt és itt) és írtunk ezek sikeréről is. A SensorTower nevű elemző cég felmérést készített az ARKitet használó alkalmazásokról és közreadta eredményeit.

Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #106 2019. 11. 08., 08:45  |  1360

Cikk ajánló #106

Helyzet­meghatározási funkciót kaphatnak az okosszemüvegek, AR-es és utazástervezési funkciókkal újít a Google Maps, Ha azt hitted, hogy a jövő már nem lehet ennél izgibb, akkor nézd meg, hogy pingpongoznak ezek a srácok, A Porsche is virtuális valóság élményt kínálna az utasoknak


Cikk ajánló #105 2019. 08. 04., 13:41  |  1245

Cikk ajánló #105

Ők azok, akik a nyaralást viszik a gyerekekhez, Erőre kapni látszik a VR/AR eszközök piaca, Elképesztő követés javulás Oculuson, megjelent a Valve Index – június végi hírösszefoglaló, Frissítve – pár dolog, amit a Vive Cosmosról már biztosan tudhatunk


Cikk ajánló #104 2019. 07. 02., 10:29  |  1200

Cikk ajánló #104

PLETYKA: A KÖVETKEZŐ XBOX MÁR RIFT S TÁMOGATÁSSAL ÉRKEZHET, Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kit teszt - már megint ezt hajtogatjuk, Ennyire valósághű ma a virtuális valóság, Kiterjesztett valóság kiegészítőt készített a Varjo


ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal 2019. 04. 13., 20:15  |  1848

ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal

Az ILMxLAB bemutatkozik a legújabb projektjükkel, Vader Immortal: A Star Wars VR sorozat


Cikk ajánló #103 2019. 04. 08., 09:14  |  1210

Cikk ajánló #103

INDUL AZ ÚJ OCULUS AVATAR RENDSZER, Vegyes valóság szemüveget használhatnak a sebészek, Saját VR szemüveget villantott a Valve, HAMAROSAN KÉZBE VESZI A VALVE A VR HELYZETET


Cikk ajánló #102 2019. 03. 31., 15:48  |  1219

Cikk ajánló #102

Nintendo Labo - sokféle kalandban lehet részünk a kartonból készült VR szemüveggel, Beépített kamerákkal jön az új Oculus Rift S, Mennyire legyen divatos az AR szemüveg?


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.