Csillagászat a virtuális valóságban - VR naprendszer és galaxisok

  • 2017. 01. 17., 05:19
A világűr egy lenyűgöző dolog. Sokak álma az, hogy kijussanak az űrbe és a saját szemükkel lássák a lenyűgöző objektumokat, köztük a saját bolygónkat.
580

A VR sisakoknak hála kicsit közelebb kerülhetünk a bevezetőben írtak megtapasztalásához. Jelenlegi eszközökkel nem nyújt valóságos élményt, de eljön majd az az idő is, amikor elég lesz ez is és nem akarunk feltétlen az űrben meghalni valami furcsa balesetben, mint a Gravitáció című filmben. De már ez a minőség is sokkal élvezhetőbb, mint a városokban megtapasztalt pár csillag. Utoljára gyerekkoromban láttam igazán szépen a tejutat, azóta még városon kívül is csak homályosocska foltos valaminek látszik, akkora a fényszennyezés.

Az alábbi programok nem csak lenyűgöző látványt nyújtanak, de interaktív tanulásra is alkalmasak. Némelyikben igen komoly csillagászati alap információk vannak megjelenítve.

Titans of Space interaktív csillagászati oktatóanyag

Ebben a programban egy űrhajóval járjuk végig a naprendszert. Egymáshoz viszonyítva láthatjuk a méretarányokat is az egyes bolygóknál és a holdjaiknál, de minden égitesthez külön adatok és jellemzők is találhatóak írásos formában. Itt lehet megvásárolni.

The Lab - Solar system

A HTC Vive alap demókészletéből a naprendszert bemutató rész nagyon élvezetes és egészen vicces interakciós elemeket is tartalmaz.

Univerzum játszótér

Itt kipróbálhatjuk, hogy hogyan viselkedne pl. a föld akkor, ha két vagy több hold keringene körülötte. Valamint más hasonló érdekes eseményeket idézhetünk elő, ha játszunk a fizika törvényeinek állítgatásával. Universe sandbox mgvásárlása

 

További VR-es videók csillagászati témában

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg a Facebookon az alábbi TETSZIK vagy MEGSOZTÁS gombokkal, hátha másoknak is hasznos lesz:
Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #048 2017. 11. 13., 09:44  |  33

Cikk ajánló #048

Párizsban végül megtérített a virtuális valóság, Gurman: jön az Apple AR szemüvege, Háború az asztalon: League of War: VR Arena, Mindjárt beéri a Rift a Vive-ot?, Szemléltetjük, milyen az élet szembetegségekkel, Virtuális valóságban működő billentyűzetet csinált a Logitech, 360 fokos fordulatot vehet az életed!


Cikk ajánló #047 2017. 11. 05., 08:52  |  20

Cikk ajánló #047

Elhúzott a PSVR, az Xboxnak nincs válasza, Magyarországon is elérhető lett a Microsoft HoloLens szemüvege, Rengeteg pénzt hozott, de becsapásnak tűnik a 8K VR szemüveg, Blood & Truth - álmaink VR-os akciójátékát készíti a Sony London Studio


Cikk ajánló #046 2017. 10. 29., 08:35  |  23

Cikk ajánló #046

A Pimax már a 2.5 millió dollárra hajt, Még több pénzt fektet a virtuális valóságba az Acer, Soha nem találod ki, mit játszik ez a két ember, Átlagemberek még sosem láthatták így a Marsot


Cikk ajánló #045 2017. 10. 23., 08:20  |  45

Cikk ajánló #045

17 lencsés kamerát mutatott be a Samsung, Vezeték nélkülivé válik az Oculus Rift is, Működés közben az egyik Windows VR fejszett, John Carmack: A VR helyezete és jövője, másfél órában, A Facebook nem viccel a virtuális valósággal, Közös VR-sorozattal rukkol elő a Discovery és a Google - itt az előzetes


Cikk ajánló #044 2017. 10. 16., 10:51  |  65

Cikk ajánló #044

Ez a kínai VR-szemüveg felmossa a padlót az Oculus Rifttel és a HTC Vive-val, Kiterjesztett valóság szemüveggel szerelnék fel a pécsi orvosokat, Új fejszett a Facebooktól: Oculus Go, OLED-kijelzős szemüveg, Oculus Go - jövőre jön a vezeték nélküli headset, de már készül a jobb változat, Drasztikusan növeli a játékteret a SteamVR új generációja


Magyarországon az ICAROS, az igazi aktív virtuális valóság eszköze! 2017. 10. 11., 13:00  |  66

Magyarországon az ICAROS, az igazi aktív virtuális valóság eszköze!

Az ICAROS egy forradalmian új szórakoztató és egyben sporteszköz, mely a virtuális valóságon keresztül a teljesen szabad repülés érzését nyújtja.


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.