HTC Vive 2017 - Deluxe audió szíj és Vive tracker

  • 2017. 01. 05., 07:08
A HTC ismét meglepett kicsit, mivel egyáltalán nem vártam, hogy új és érdekes dolgokat mutat be a VR ökoszisztémájában.
590
13

A CES a legnagyobb világméretű technológiai bemutató, ahol minden nagy vagy kisebb gyártó bemutatja az adott évben megjelenő újdonságait. Előzetesen nem nagyon lehetett most számítani érdekesebb fejlesztésekre vagy újításokra, de azért a HTC a Vive rendszerét szép kis frissítéssel áldotta meg. Nem magát a szemüveget, hanem inkább a körítést hozzá. A folyamatos visszajelzéseket figyelembe vették és ez alapján alakítottak ki az új hardverkiegészítőket.

Vive Deluxe audió szíj

Akinek van már Vive-ja az beszerezhet idén egy Vive Deluxe audió szíjat, amivel egy sokkal kényelmesebb fejtámasztást és az Oculus Rifthez hasonló dedikált fülhallgatót kapunk. Maga a füles könnyen személyre szabható. Bár a minőségéről nincs konkrétan szó, de ez gondolom az Oculus megoldásához lesz hasonló. A kiegészítő előrendelhető lesz a vive.com weblapon keresztül. Ára még nem ismert, de valószínűleg a második negyedévtől válik elérhetővé.

Vive Tracker

Viszont a nagy durranás az a Vive Tracker elnevezésű kis eszköz. Ez egy olyan kiegészítő, amivel további valós eszközöket vihetünk be a virtuális valóságba. A kicsi 85 gramm súlyú és 10 cm átmérőjű tracker-t bármilyen tárgyra ráerősíthetjük és, ezáltal lesz követve azok mozgása a valós térben és így kerülnek be a VR látványba. Ugyanazt a tracking technológiát használja mint a szemüveg. Egy kis akkumulátor van benne, amit microUSB porton keresztül lehet tölteni.

Ezt az eszközt a fejlesztők könnyen felhasználhatják saját cél hardverek készítéséhez. Rengeteg potenciál van egy ilyen kiegészítőben, mivel ráültethető akár egy tenisz, golf vagy baseball ütőre és, ezáltal valós eszközöket fogva tudunk sportolni a játékokban. Esetleg fegyverekre, bár akkor még a ravasz használatát is meg kell oldani. Továbbá el tudom képzelni, hogy egy forgószékre erősítve azt mindig látva a térben, arrébb mozgatva bárhol leülhetünk, ha az adott szoftver azt igényli.

De ennyinél nem áll meg az eszköz felhasználási lehetőségeinek listája. VR oktatás és munkavégzés is bőven profitálhat ebből az új innovatív eszközből. Csak a képzeleten múlik, hogy mi az, amire felhasználhatjuk. Eddig is meg lehetett oldani, újabb drága kontrollerek vásárlásával, hogy azokat tárgyakra ráerősítve bekerüljenek a VR-be, de mondani sem kell, hogy ez költséges és nehézkes megoldás. Mostantól, pl. a greenboxos videófelvételekhez használt kamerákra elég csak egy ilyen trackert felerősíteni.

Szóval engem kicsit meglepett a HTC mert ügyesen titkolták, hogy a háttérben készülnek valamire. Az valószínűsíthető volt, hogy nagy dologra mondjuk egy 4K-s HTC Vive 2-t nem fognak bemutatni, de nagyon semmire se számoltam még így az év elején. Nem is valami eget rengető megoldások, viszont a VR megítélésében is sokat segítenek, mivel mindenki számára látható, hogy a cégek igenis folyamatosan foglalkoznak a virtuális valósággal, hogy az minél élvezhetőbb legyen az emberek számára.

Kíváncsi leszek az Oculus VR lépni fog-e valami hasonló irányban, mert nekem kicsit úgy tűnik, hogy a hardver kiegészítő fejlesztésekben pont kb. 3/4 évvel van lemaradva, mivel a saját újdonságaikat valószínű a 2017 októbere környékén megrendezésre kerülő Oculus Connect alkalmával fogják bemutatni.

Galéria: HTC Vive 2017 - Deluxe audió szíj és Vive tracker

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg a Facebookon az alábbi TETSZIK vagy MEGSOZTÁS gombokkal, hátha másoknak is hasznos lesz:
Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #059 2018. 02. 19., 08:46  |  40

Cikk ajánló #059

Megmondja a virtuális valóság, hogyan emlékezünk, Komoly támogatást kap a Magic Leap, Rajtuk múlik a virtuális valóság jövője? - TOP 4 hordozható VR szemüveg


Cikk ajánló #058 2018. 02. 12., 13:40  |  56

Cikk ajánló #058

Lehullott a lepel az Intel okos­szemüvegéről, Ark Park - megvan, mikor indul a virtuális dinótúra, Mixed Reality headsetje mellé izmos munkaállomással jelentkezett a HP, Az Intel búcsút int a virtuális valóság piacnak, Már szobakerékpárral is irányíthatjuk a VR játékokat


Cikk ajánló #057 2018. 02. 05., 13:39  |  55

Cikk ajánló #057

A VR jelentheti a szemészet jövőjét, HOGYAN TERVEZZ A VIRTUÁLIS VALÓSÁGRA?, Befellegzett az Oculus Riftnek?, Elképesztő grafikai techdemót villantott a Unity, Érkezőben az új Apple termék, zajlanak a tágyalások a beszállítókkal


Cikk ajánló #056 2018. 01. 15., 09:57  |  104

Cikk ajánló #056

A VR halott, és élvezi, A Vuzix Blade az új Google Glass, A HTC Vive Próval, az Oculus a Xiaomi kezét fogva jött a CES-re, Ez a valaha volt legkisebb VR-képes rendszer, BEÉPÍTETT FEJHALLGATÓVAL DURVUL A HTC VIVE PRO, 360 fokos tracking PSVR-ban


Cikk ajánló #055 2018. 01. 08., 08:16  |  66

Cikk ajánló #055

Virtuális valóságot kínál a Ubisoft vezetés közben, Odateszi magát a Pico új, önálló VR headsetje, Kábeleit levetve kúszik tovább a virtuális valóság, A valóságunk még csak most kezd terjedni, ki tudja, hol áll meg, Virtuális valóságból üzleti valóság


Cikk ajánló #054 2017. 12. 28., 11:02  |  76

Cikk ajánló #054

Íme a mágikus szemüveg, amire mindenki várt, Ilyen a VR-élmény egy önvezető járműben, Felpörgetheti a turizmust a virtuális valóság, Belátható közelségbe került a Roto VR megjelenése


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.