HTC Vive 2017 - Deluxe audió szíj és Vive tracker

  • 2017. 01. 05., 07:08
A HTC ismét meglepett kicsit, mivel egyáltalán nem vártam, hogy új és érdekes dolgokat mutat be a VR ökoszisztémájában.
2385
13

A CES a legnagyobb világméretű technológiai bemutató, ahol minden nagy vagy kisebb gyártó bemutatja az adott évben megjelenő újdonságait. Előzetesen nem nagyon lehetett most számítani érdekesebb fejlesztésekre vagy újításokra, de azért a HTC a Vive rendszerét szép kis frissítéssel áldotta meg. Nem magát a szemüveget, hanem inkább a körítést hozzá. A folyamatos visszajelzéseket figyelembe vették és ez alapján alakítottak ki az új hardverkiegészítőket.

Vive Deluxe audió szíj

Akinek van már Vive-ja az beszerezhet idén egy Vive Deluxe audió szíjat, amivel egy sokkal kényelmesebb fejtámasztást és az Oculus Rifthez hasonló dedikált fülhallgatót kapunk. Maga a füles könnyen személyre szabható. Bár a minőségéről nincs konkrétan szó, de ez gondolom az Oculus megoldásához lesz hasonló. A kiegészítő előrendelhető lesz a vive.com weblapon keresztül. Ára még nem ismert, de valószínűleg a második negyedévtől válik elérhetővé.

Vive Tracker

Viszont a nagy durranás az a Vive Tracker elnevezésű kis eszköz. Ez egy olyan kiegészítő, amivel további valós eszközöket vihetünk be a virtuális valóságba. A kicsi 85 gramm súlyú és 10 cm átmérőjű tracker-t bármilyen tárgyra ráerősíthetjük és, ezáltal lesz követve azok mozgása a valós térben és így kerülnek be a VR látványba. Ugyanazt a tracking technológiát használja mint a szemüveg. Egy kis akkumulátor van benne, amit microUSB porton keresztül lehet tölteni.

Ezt az eszközt a fejlesztők könnyen felhasználhatják saját cél hardverek készítéséhez. Rengeteg potenciál van egy ilyen kiegészítőben, mivel ráültethető akár egy tenisz, golf vagy baseball ütőre és, ezáltal valós eszközöket fogva tudunk sportolni a játékokban. Esetleg fegyverekre, bár akkor még a ravasz használatát is meg kell oldani. Továbbá el tudom képzelni, hogy egy forgószékre erősítve azt mindig látva a térben, arrébb mozgatva bárhol leülhetünk, ha az adott szoftver azt igényli.

De ennyinél nem áll meg az eszköz felhasználási lehetőségeinek listája. VR oktatás és munkavégzés is bőven profitálhat ebből az új innovatív eszközből. Csak a képzeleten múlik, hogy mi az, amire felhasználhatjuk. Eddig is meg lehetett oldani, újabb drága kontrollerek vásárlásával, hogy azokat tárgyakra ráerősítve bekerüljenek a VR-be, de mondani sem kell, hogy ez költséges és nehézkes megoldás. Mostantól, pl. a greenboxos videófelvételekhez használt kamerákra elég csak egy ilyen trackert felerősíteni.

Szóval engem kicsit meglepett a HTC mert ügyesen titkolták, hogy a háttérben készülnek valamire. Az valószínűsíthető volt, hogy nagy dologra mondjuk egy 4K-s HTC Vive 2-t nem fognak bemutatni, de nagyon semmire se számoltam még így az év elején. Nem is valami eget rengető megoldások, viszont a VR megítélésében is sokat segítenek, mivel mindenki számára látható, hogy a cégek igenis folyamatosan foglalkoznak a virtuális valósággal, hogy az minél élvezhetőbb legyen az emberek számára.

Kíváncsi leszek az Oculus VR lépni fog-e valami hasonló irányban, mert nekem kicsit úgy tűnik, hogy a hardver kiegészítő fejlesztésekben pont kb. 3/4 évvel van lemaradva, mivel a saját újdonságaikat valószínű a 2017 októbere környékén megrendezésre kerülő Oculus Connect alkalmával fogják bemutatni.

Galéria: HTC Vive 2017 - Deluxe audió szíj és Vive tracker

Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #106 2019. 11. 08., 08:45  |  1360

Cikk ajánló #106

Helyzet­meghatározási funkciót kaphatnak az okosszemüvegek, AR-es és utazástervezési funkciókkal újít a Google Maps, Ha azt hitted, hogy a jövő már nem lehet ennél izgibb, akkor nézd meg, hogy pingpongoznak ezek a srácok, A Porsche is virtuális valóság élményt kínálna az utasoknak


Cikk ajánló #105 2019. 08. 04., 13:41  |  1245

Cikk ajánló #105

Ők azok, akik a nyaralást viszik a gyerekekhez, Erőre kapni látszik a VR/AR eszközök piaca, Elképesztő követés javulás Oculuson, megjelent a Valve Index – június végi hírösszefoglaló, Frissítve – pár dolog, amit a Vive Cosmosról már biztosan tudhatunk


Cikk ajánló #104 2019. 07. 02., 10:29  |  1200

Cikk ajánló #104

PLETYKA: A KÖVETKEZŐ XBOX MÁR RIFT S TÁMOGATÁSSAL ÉRKEZHET, Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kit teszt - már megint ezt hajtogatjuk, Ennyire valósághű ma a virtuális valóság, Kiterjesztett valóság kiegészítőt készített a Varjo


ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal 2019. 04. 13., 20:15  |  1848

ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal

Az ILMxLAB bemutatkozik a legújabb projektjükkel, Vader Immortal: A Star Wars VR sorozat


Cikk ajánló #103 2019. 04. 08., 09:14  |  1210

Cikk ajánló #103

INDUL AZ ÚJ OCULUS AVATAR RENDSZER, Vegyes valóság szemüveget használhatnak a sebészek, Saját VR szemüveget villantott a Valve, HAMAROSAN KÉZBE VESZI A VALVE A VR HELYZETET


Cikk ajánló #102 2019. 03. 31., 15:48  |  1219

Cikk ajánló #102

Nintendo Labo - sokféle kalandban lehet részünk a kartonból készült VR szemüveggel, Beépített kamerákkal jön az új Oculus Rift S, Mennyire legyen divatos az AR szemüveg?


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.