Virtuális valóság játéktermek és VR vidámparkok - szórakoztatás nagyban

  • 2017. 01. 04., 02:08
Folyamatosan jelennek meg a hírek VR szórakoztatásra szakosodott cégekről, akik VR parkokat és szórakoztató centrumokat hoznak létre, nem is kis számban.
6803

Bár még mindig csak próbálkoznak a cégek, hogy miket lehet kihozni a dologból, de a fejlesztések nem állnak meg. Nagy igény mutatkozik erre az új szórakoztatási formára, gondolom nem csak a fiatalok körében. Ráadásul egyre inkább afelé haladnak az igények, hogy ezeket a VR játékokat muliplayer-ben lehessen játszani. Csak egymásnak ne rohanjanak. Viszont mint az alábbi videón is látható itt már pl. a legújabb Oculus Rift CV1-et a kereskedelmi forgalomban is kapható VR szemüveget használják. Ráadásul valamilyen új típusú VR hátizsákkal, vagyis egy olyan komplett PC-vel amit direkt hátizsákos kiegészítőként terveztek és forgalmaznak.

VR hullámvasút a vidámparkokba

Másik ilyen, amiről sokat lehet mostanában hallani, a „VR Ride Attractions” ami már egy kicsit nagyobb léptékkel készül a virtuális valóság korszakra. Komplett vidámparki rendszereket fejlesztenek. És minimum 20 ilyen létesítményt szeretnének az egész világon létrehozni. Több szabadalmat is felsorakoztatnak, amikkel az általuk tervezett rendszerek nagyobb léptékben alkalmazhatók. Az első ilyen hullámvasút rendszert 2017 nyarán szeretnék elindítani. Jelenleg csak kiállításokon látható és próbálható ki teszt környezetben.

Vagyis itt valóságban is működik egy hagyományos hullámvasút csak mindenki fején egy VR eszköz van. Valószínűleg első körben Samsung Gear. És az ott látott kép pedig már bármilyen változatos körülmény lehet. Pl. a lenti videóban nem is egy hullámvasút, hanem egy összetett történet részesei vagyunk, óriás robotokkal és űrhajós üldözéssel.

Ha végig gondoljuk a megvalósítás zseniális. Egy rövidebb pályát készítenek viszont a VR-ben nem kezdődik újra és újra a pálya, hanem olyan lenne, mintha folyamatosan egy hosszú változatos menet lenne. Ez fejlesztési szempontból nem túl bonyolult megvalósítani, viszont sokkal kisebb helyen elfér, kisebb költség és lehet, hogy sokkal nagyobb élmény lehet.

Leke VR – sok féle VR lehetőséggel

A HTC partnerséggel felturbózott Leke VR rendszerből is több ezer virtuális valóság termet szeretnének nyitni Kína szerte. 

A HTC nagyon aktívan részt vesz a VR tartalmak és hardverek népszerűsítésében. Nagyban gondolkodik a cég, szeretné magát a VR piacvezetőjeként de mindenféleképpen egy megkerülhetetlen résztvevőjeként pozicionálni magát. Mindenhol jelen szeretne lenni, ahova HTC Vive sisakjával bekerülhet, legyen az akár az otthoni szórakoztatás vagy a nagyközönségeknek szánt játéktermek és vidámparkok. A Leke VR kifejezetten hasznos a cégnek, hiszen nagyban és extrém körülmények között is tudja tesztelni a hardvereit. Ez hosszútávon a felhasználóknak is nagyon kedvező, hiszen az új VR headset-ek már az itt tapasztalt problémákat kijavítva fejlesztik és forgalmazzák.

Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #106 2019. 11. 08., 08:45  |  1285

Cikk ajánló #106

Helyzet­meghatározási funkciót kaphatnak az okosszemüvegek, AR-es és utazástervezési funkciókkal újít a Google Maps, Ha azt hitted, hogy a jövő már nem lehet ennél izgibb, akkor nézd meg, hogy pingpongoznak ezek a srácok, A Porsche is virtuális valóság élményt kínálna az utasoknak


Cikk ajánló #105 2019. 08. 04., 13:41  |  1192

Cikk ajánló #105

Ők azok, akik a nyaralást viszik a gyerekekhez, Erőre kapni látszik a VR/AR eszközök piaca, Elképesztő követés javulás Oculuson, megjelent a Valve Index – június végi hírösszefoglaló, Frissítve – pár dolog, amit a Vive Cosmosról már biztosan tudhatunk


Cikk ajánló #104 2019. 07. 02., 10:29  |  1150

Cikk ajánló #104

PLETYKA: A KÖVETKEZŐ XBOX MÁR RIFT S TÁMOGATÁSSAL ÉRKEZHET, Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kit teszt - már megint ezt hajtogatjuk, Ennyire valósághű ma a virtuális valóság, Kiterjesztett valóság kiegészítőt készített a Varjo


ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal 2019. 04. 13., 20:15  |  1765

ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal

Az ILMxLAB bemutatkozik a legújabb projektjükkel, Vader Immortal: A Star Wars VR sorozat


Cikk ajánló #103 2019. 04. 08., 09:14  |  1164

Cikk ajánló #103

INDUL AZ ÚJ OCULUS AVATAR RENDSZER, Vegyes valóság szemüveget használhatnak a sebészek, Saját VR szemüveget villantott a Valve, HAMAROSAN KÉZBE VESZI A VALVE A VR HELYZETET


Cikk ajánló #102 2019. 03. 31., 15:48  |  1172

Cikk ajánló #102

Nintendo Labo - sokféle kalandban lehet részünk a kartonból készült VR szemüveggel, Beépített kamerákkal jön az új Oculus Rift S, Mennyire legyen divatos az AR szemüveg?


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.