Virtuális valóság játéktermek és VR vidámparkok - szórakoztatás nagyban

  • 2017. 01. 04., 02:08
Folyamatosan jelennek meg a hírek VR szórakoztatásra szakosodott cégekről, akik VR parkokat és szórakoztató centrumokat hoznak létre, nem is kis számban.
977

Bár még mindig csak próbálkoznak a cégek, hogy miket lehet kihozni a dologból, de a fejlesztések nem állnak meg. Nagy igény mutatkozik erre az új szórakoztatási formára, gondolom nem csak a fiatalok körében. Ráadásul egyre inkább afelé haladnak az igények, hogy ezeket a VR játékokat muliplayer-ben lehessen játszani. Csak egymásnak ne rohanjanak. Viszont mint az alábbi videón is látható itt már pl. a legújabb Oculus Rift CV1-et a kereskedelmi forgalomban is kapható VR szemüveget használják. Ráadásul valamilyen új típusú VR hátizsákkal, vagyis egy olyan komplett PC-vel amit direkt hátizsákos kiegészítőként terveztek és forgalmaznak.

VR hullámvasút a vidámparkokba

Másik ilyen, amiről sokat lehet mostanában hallani, a „VR Ride Attractions” ami már egy kicsit nagyobb léptékkel készül a virtuális valóság korszakra. Komplett vidámparki rendszereket fejlesztenek. És minimum 20 ilyen létesítményt szeretnének az egész világon létrehozni. Több szabadalmat is felsorakoztatnak, amikkel az általuk tervezett rendszerek nagyobb léptékben alkalmazhatók. Az első ilyen hullámvasút rendszert 2017 nyarán szeretnék elindítani. Jelenleg csak kiállításokon látható és próbálható ki teszt környezetben.

Vagyis itt valóságban is működik egy hagyományos hullámvasút csak mindenki fején egy VR eszköz van. Valószínűleg első körben Samsung Gear. És az ott látott kép pedig már bármilyen változatos körülmény lehet. Pl. a lenti videóban nem is egy hullámvasút, hanem egy összetett történet részesei vagyunk, óriás robotokkal és űrhajós üldözéssel.

Ha végig gondoljuk a megvalósítás zseniális. Egy rövidebb pályát készítenek viszont a VR-ben nem kezdődik újra és újra a pálya, hanem olyan lenne, mintha folyamatosan egy hosszú változatos menet lenne. Ez fejlesztési szempontból nem túl bonyolult megvalósítani, viszont sokkal kisebb helyen elfér, kisebb költség és lehet, hogy sokkal nagyobb élmény lehet.

Leke VR – sok féle VR lehetőséggel

A HTC partnerséggel felturbózott Leke VR rendszerből is több ezer virtuális valóság termet szeretnének nyitni Kína szerte. 

A HTC nagyon aktívan részt vesz a VR tartalmak és hardverek népszerűsítésében. Nagyban gondolkodik a cég, szeretné magát a VR piacvezetőjeként de mindenféleképpen egy megkerülhetetlen résztvevőjeként pozicionálni magát. Mindenhol jelen szeretne lenni, ahova HTC Vive sisakjával bekerülhet, legyen az akár az otthoni szórakoztatás vagy a nagyközönségeknek szánt játéktermek és vidámparkok. A Leke VR kifejezetten hasznos a cégnek, hiszen nagyban és extrém körülmények között is tudja tesztelni a hardvereit. Ez hosszútávon a felhasználóknak is nagyon kedvező, hiszen az új VR headset-ek már az itt tapasztalt problémákat kijavítva fejlesztik és forgalmazzák.

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg a Facebookon az alábbi TETSZIK vagy MEGSOZTÁS gombokkal, hátha másoknak is hasznos lesz:
Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #049 2017. 11. 20., 10:00  |  20

Cikk ajánló #049

Beléptünk a virtuális valóságba és megnéztük, hogy milyen lesz a jövő, Először érkeztek konkrét információk a VR és az Xbox One lehetséges házasságáról, A HTC is bemutatta önálló VR headsetét, Hoppá! Nem kapunk a HTC Focusból, A HTC új virtuálisvalóság-szemüvegéhez nem kell se számítógép, se telefon


Cikk ajánló #048 2017. 11. 13., 09:44  |  36

Cikk ajánló #048

Párizsban végül megtérített a virtuális valóság, Gurman: jön az Apple AR szemüvege, Háború az asztalon: League of War: VR Arena, Mindjárt beéri a Rift a Vive-ot?, Szemléltetjük, milyen az élet szembetegségekkel, Virtuális valóságban működő billentyűzetet csinált a Logitech, 360 fokos fordulatot vehet az életed!


Cikk ajánló #047 2017. 11. 05., 08:52  |  25

Cikk ajánló #047

Elhúzott a PSVR, az Xboxnak nincs válasza, Magyarországon is elérhető lett a Microsoft HoloLens szemüvege, Rengeteg pénzt hozott, de becsapásnak tűnik a 8K VR szemüveg, Blood & Truth - álmaink VR-os akciójátékát készíti a Sony London Studio


Cikk ajánló #046 2017. 10. 29., 08:35  |  25

Cikk ajánló #046

A Pimax már a 2.5 millió dollárra hajt, Még több pénzt fektet a virtuális valóságba az Acer, Soha nem találod ki, mit játszik ez a két ember, Átlagemberek még sosem láthatták így a Marsot


Cikk ajánló #045 2017. 10. 23., 08:20  |  46

Cikk ajánló #045

17 lencsés kamerát mutatott be a Samsung, Vezeték nélkülivé válik az Oculus Rift is, Működés közben az egyik Windows VR fejszett, John Carmack: A VR helyezete és jövője, másfél órában, A Facebook nem viccel a virtuális valósággal, Közös VR-sorozattal rukkol elő a Discovery és a Google - itt az előzetes


Cikk ajánló #044 2017. 10. 16., 10:51  |  69

Cikk ajánló #044

Ez a kínai VR-szemüveg felmossa a padlót az Oculus Rifttel és a HTC Vive-val, Kiterjesztett valóság szemüveggel szerelnék fel a pécsi orvosokat, Új fejszett a Facebooktól: Oculus Go, OLED-kijelzős szemüveg, Oculus Go - jövőre jön a vezeték nélküli headset, de már készül a jobb változat, Drasztikusan növeli a játékteret a SteamVR új generációja


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.