Unity 3D VR editor, még élvezetesebb 3D szerkesztés

  • 2016. 12. 26., 00:43
Rengeteg program van, amivel 3D objektumokat, majd azokból jeleneteket és animációkat lehet készíteni. A Unity VR editor egy újabb szintre emeli a 3D tervezést.
3567

A Unity 3D videójáték motor már nagyon régóta piacon van és mára talán a legelterjedtebb ilyen típusú tervező program. Elsődlegesen nem objektumok készítésére való, hanem már elkészített objektumokból, komplett virtuális tereket lehet összerakni a segítségével. Hatalmas érv a Unity 3D mellett, az is, hogy jelenleg teljesen ingyenesen letölthető és használható bárki számára. A korlátozás csak akkor van a programra, amikor már nagyobb összeget keresünk a Unity-vel készített alkotással.

Folyamatosan fejlődik a rendszer, és egyre nagyobb tudással és egyre szebb grafikával büszkélkedhet. A látvány minőségben már kb. egy szinten van a legnagyobb konkurenciájával a Unreal Engine 4. - jelenleg szintén ingyenesen használható - programmal. Unity előnye viszont a nagyobb felhasználói közösségben és a hozzákapcsolt Unity Asset Store-ben rejlik. Itt rengeteg, ingyenes és olcsó 3D objektumot, texturát, vagy akár komplett applikációt és projektet is be lehet szerezni.

Az alábbi bemutatót a legutóbbi 2016-os Unity Keynote-on mutatták be. Tadaaaaaa :-)

Most 2016 december elején pedig megjelent a kisérleti Unity VR editor, amivel a szerkesztést már real-time a virtuális valóságban egy Oculus Rift-tel vagy egy HTC Vive-val lehet megtenni. Ezáltal a szerkesztés sokkal szórakoztatóbb is és sokkal látványosabb. Minden a szemünk elött történik.

A Unity Labs által kiadott program egy nagyon jó teszt arra, hogy a fejlesztők mennyire tudják ezáltal gyorsabban, mégis minőségben is jobban elkészíteni az alkotásaikat. A VR editorral leginkább szintén VR szemüvegekkel használható programokat és játékokat lehet készíteni. Így nem kell külön monitoron nézve megalkotni a látványt majd pedig a headset-et felvéve letesztelni. Sokkal gyorsabb munka lehetséges ezáltal.

A külön VR editorhoz kitalált UI még nem egy végleges változat, a felhasználók visszajelzése alapján sokat fogják még módosítani, mivel a szoftver ezen része az egyik legfontosabb eleme annak, hogy egy ilyen rendszer elterjedjen és tényleg segítse a fejlesztők hatékonyabb munkáját.

Unity VR editor bemutatása (2016 decemberi állapot)
Sajnos angol nyelvű (eléggé puritán dokumentáció). A kis animált GIF-eken keresztül jól bemutatják az egyes szerkesztési lehetőségeket.

A teljes Unity 2016 Keynote, amiben a fenti VR tervezés is látható, de a Unity 5 összes fontosabb újdonsága is.

Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #106 2019. 11. 08., 08:45  |  1360

Cikk ajánló #106

Helyzet­meghatározási funkciót kaphatnak az okosszemüvegek, AR-es és utazástervezési funkciókkal újít a Google Maps, Ha azt hitted, hogy a jövő már nem lehet ennél izgibb, akkor nézd meg, hogy pingpongoznak ezek a srácok, A Porsche is virtuális valóság élményt kínálna az utasoknak


Cikk ajánló #105 2019. 08. 04., 13:41  |  1245

Cikk ajánló #105

Ők azok, akik a nyaralást viszik a gyerekekhez, Erőre kapni látszik a VR/AR eszközök piaca, Elképesztő követés javulás Oculuson, megjelent a Valve Index – június végi hírösszefoglaló, Frissítve – pár dolog, amit a Vive Cosmosról már biztosan tudhatunk


Cikk ajánló #104 2019. 07. 02., 10:29  |  1200

Cikk ajánló #104

PLETYKA: A KÖVETKEZŐ XBOX MÁR RIFT S TÁMOGATÁSSAL ÉRKEZHET, Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kit teszt - már megint ezt hajtogatjuk, Ennyire valósághű ma a virtuális valóság, Kiterjesztett valóság kiegészítőt készített a Varjo


ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal 2019. 04. 13., 20:15  |  1848

ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal

Az ILMxLAB bemutatkozik a legújabb projektjükkel, Vader Immortal: A Star Wars VR sorozat


Cikk ajánló #103 2019. 04. 08., 09:14  |  1210

Cikk ajánló #103

INDUL AZ ÚJ OCULUS AVATAR RENDSZER, Vegyes valóság szemüveget használhatnak a sebészek, Saját VR szemüveget villantott a Valve, HAMAROSAN KÉZBE VESZI A VALVE A VR HELYZETET


Cikk ajánló #102 2019. 03. 31., 15:48  |  1219

Cikk ajánló #102

Nintendo Labo - sokféle kalandban lehet részünk a kartonból készült VR szemüveggel, Beépített kamerákkal jön az új Oculus Rift S, Mennyire legyen divatos az AR szemüveg?


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.