Unity 3D VR editor, még élvezetesebb 3D szerkesztés

  • 2016. 12. 26., 00:43
Rengeteg program van, amivel 3D objektumokat, majd azokból jeleneteket és animációkat lehet készíteni. A Unity VR editor egy újabb szintre emeli a 3D tervezést.
533

A Unity 3D videójáték motor már nagyon régóta piacon van és mára talán a legelterjedtebb ilyen típusú tervező program. Elsődlegesen nem objektumok készítésére való, hanem már elkészített objektumokból, komplett virtuális tereket lehet összerakni a segítségével. Hatalmas érv a Unity 3D mellett, az is, hogy jelenleg teljesen ingyenesen letölthető és használható bárki számára. A korlátozás csak akkor van a programra, amikor már nagyobb összeget keresünk a Unity-vel készített alkotással.

Folyamatosan fejlődik a rendszer, és egyre nagyobb tudással és egyre szebb grafikával büszkélkedhet. A látvány minőségben már kb. egy szinten van a legnagyobb konkurenciájával a Unreal Engine 4. - jelenleg szintén ingyenesen használható - programmal. Unity előnye viszont a nagyobb felhasználói közösségben és a hozzákapcsolt Unity Asset Store-ben rejlik. Itt rengeteg, ingyenes és olcsó 3D objektumot, texturát, vagy akár komplett applikációt és projektet is be lehet szerezni.

Az alábbi bemutatót a legutóbbi 2016-os Unity Keynote-on mutatták be. Tadaaaaaa :-)

Most 2016 december elején pedig megjelent a kisérleti Unity VR editor, amivel a szerkesztést már real-time a virtuális valóságban egy Oculus Rift-tel vagy egy HTC Vive-val lehet megtenni. Ezáltal a szerkesztés sokkal szórakoztatóbb is és sokkal látványosabb. Minden a szemünk elött történik.

A Unity Labs által kiadott program egy nagyon jó teszt arra, hogy a fejlesztők mennyire tudják ezáltal gyorsabban, mégis minőségben is jobban elkészíteni az alkotásaikat. A VR editorral leginkább szintén VR szemüvegekkel használható programokat és játékokat lehet készíteni. Így nem kell külön monitoron nézve megalkotni a látványt majd pedig a headset-et felvéve letesztelni. Sokkal gyorsabb munka lehetséges ezáltal.

A külön VR editorhoz kitalált UI még nem egy végleges változat, a felhasználók visszajelzése alapján sokat fogják még módosítani, mivel a szoftver ezen része az egyik legfontosabb eleme annak, hogy egy ilyen rendszer elterjedjen és tényleg segítse a fejlesztők hatékonyabb munkáját.

Unity VR editor bemutatása (2016 decemberi állapot)
Sajnos angol nyelvű (eléggé puritán dokumentáció). A kis animált GIF-eken keresztül jól bemutatják az egyes szerkesztési lehetőségeket.

A teljes Unity 2016 Keynote, amiben a fenti VR tervezés is látható, de a Unity 5 összes fontosabb újdonsága is.

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg a Facebookon az alábbi TETSZIK vagy MEGSOZTÁS gombokkal, hátha másoknak is hasznos lesz:
Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #049 2017. 11. 20., 10:00  |  20

Cikk ajánló #049

Beléptünk a virtuális valóságba és megnéztük, hogy milyen lesz a jövő, Először érkeztek konkrét információk a VR és az Xbox One lehetséges házasságáról, A HTC is bemutatta önálló VR headsetét, Hoppá! Nem kapunk a HTC Focusból, A HTC új virtuálisvalóság-szemüvegéhez nem kell se számítógép, se telefon


Cikk ajánló #048 2017. 11. 13., 09:44  |  36

Cikk ajánló #048

Párizsban végül megtérített a virtuális valóság, Gurman: jön az Apple AR szemüvege, Háború az asztalon: League of War: VR Arena, Mindjárt beéri a Rift a Vive-ot?, Szemléltetjük, milyen az élet szembetegségekkel, Virtuális valóságban működő billentyűzetet csinált a Logitech, 360 fokos fordulatot vehet az életed!


Cikk ajánló #047 2017. 11. 05., 08:52  |  25

Cikk ajánló #047

Elhúzott a PSVR, az Xboxnak nincs válasza, Magyarországon is elérhető lett a Microsoft HoloLens szemüvege, Rengeteg pénzt hozott, de becsapásnak tűnik a 8K VR szemüveg, Blood & Truth - álmaink VR-os akciójátékát készíti a Sony London Studio


Cikk ajánló #046 2017. 10. 29., 08:35  |  25

Cikk ajánló #046

A Pimax már a 2.5 millió dollárra hajt, Még több pénzt fektet a virtuális valóságba az Acer, Soha nem találod ki, mit játszik ez a két ember, Átlagemberek még sosem láthatták így a Marsot


Cikk ajánló #045 2017. 10. 23., 08:20  |  46

Cikk ajánló #045

17 lencsés kamerát mutatott be a Samsung, Vezeték nélkülivé válik az Oculus Rift is, Működés közben az egyik Windows VR fejszett, John Carmack: A VR helyezete és jövője, másfél órában, A Facebook nem viccel a virtuális valósággal, Közös VR-sorozattal rukkol elő a Discovery és a Google - itt az előzetes


Cikk ajánló #044 2017. 10. 16., 10:51  |  69

Cikk ajánló #044

Ez a kínai VR-szemüveg felmossa a padlót az Oculus Rifttel és a HTC Vive-val, Kiterjesztett valóság szemüveggel szerelnék fel a pécsi orvosokat, Új fejszett a Facebooktól: Oculus Go, OLED-kijelzős szemüveg, Oculus Go - jövőre jön a vezeték nélküli headset, de már készül a jobb változat, Drasztikusan növeli a játékteret a SteamVR új generációja


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.