Unity 3D VR editor, még élvezetesebb 3D szerkesztés

  • 2016. 12. 26., 00:43
Rengeteg program van, amivel 3D objektumokat, majd azokból jeleneteket és animációkat lehet készíteni. A Unity VR editor egy újabb szintre emeli a 3D tervezést.
648

A Unity 3D videójáték motor már nagyon régóta piacon van és mára talán a legelterjedtebb ilyen típusú tervező program. Elsődlegesen nem objektumok készítésére való, hanem már elkészített objektumokból, komplett virtuális tereket lehet összerakni a segítségével. Hatalmas érv a Unity 3D mellett, az is, hogy jelenleg teljesen ingyenesen letölthető és használható bárki számára. A korlátozás csak akkor van a programra, amikor már nagyobb összeget keresünk a Unity-vel készített alkotással.

Folyamatosan fejlődik a rendszer, és egyre nagyobb tudással és egyre szebb grafikával büszkélkedhet. A látvány minőségben már kb. egy szinten van a legnagyobb konkurenciájával a Unreal Engine 4. - jelenleg szintén ingyenesen használható - programmal. Unity előnye viszont a nagyobb felhasználói közösségben és a hozzákapcsolt Unity Asset Store-ben rejlik. Itt rengeteg, ingyenes és olcsó 3D objektumot, texturát, vagy akár komplett applikációt és projektet is be lehet szerezni.

Az alábbi bemutatót a legutóbbi 2016-os Unity Keynote-on mutatták be. Tadaaaaaa :-)

Most 2016 december elején pedig megjelent a kisérleti Unity VR editor, amivel a szerkesztést már real-time a virtuális valóságban egy Oculus Rift-tel vagy egy HTC Vive-val lehet megtenni. Ezáltal a szerkesztés sokkal szórakoztatóbb is és sokkal látványosabb. Minden a szemünk elött történik.

A Unity Labs által kiadott program egy nagyon jó teszt arra, hogy a fejlesztők mennyire tudják ezáltal gyorsabban, mégis minőségben is jobban elkészíteni az alkotásaikat. A VR editorral leginkább szintén VR szemüvegekkel használható programokat és játékokat lehet készíteni. Így nem kell külön monitoron nézve megalkotni a látványt majd pedig a headset-et felvéve letesztelni. Sokkal gyorsabb munka lehetséges ezáltal.

A külön VR editorhoz kitalált UI még nem egy végleges változat, a felhasználók visszajelzése alapján sokat fogják még módosítani, mivel a szoftver ezen része az egyik legfontosabb eleme annak, hogy egy ilyen rendszer elterjedjen és tényleg segítse a fejlesztők hatékonyabb munkáját.

Unity VR editor bemutatása (2016 decemberi állapot)
Sajnos angol nyelvű (eléggé puritán dokumentáció). A kis animált GIF-eken keresztül jól bemutatják az egyes szerkesztési lehetőségeket.

A teljes Unity 2016 Keynote, amiben a fenti VR tervezés is látható, de a Unity 5 összes fontosabb újdonsága is.

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg a Facebookon az alábbi TETSZIK vagy MEGSOZTÁS gombokkal, hátha másoknak is hasznos lesz:
Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #059 2018. 02. 19., 08:46  |  40

Cikk ajánló #059

Megmondja a virtuális valóság, hogyan emlékezünk, Komoly támogatást kap a Magic Leap, Rajtuk múlik a virtuális valóság jövője? - TOP 4 hordozható VR szemüveg


Cikk ajánló #058 2018. 02. 12., 13:40  |  56

Cikk ajánló #058

Lehullott a lepel az Intel okos­szemüvegéről, Ark Park - megvan, mikor indul a virtuális dinótúra, Mixed Reality headsetje mellé izmos munkaállomással jelentkezett a HP, Az Intel búcsút int a virtuális valóság piacnak, Már szobakerékpárral is irányíthatjuk a VR játékokat


Cikk ajánló #057 2018. 02. 05., 13:39  |  55

Cikk ajánló #057

A VR jelentheti a szemészet jövőjét, HOGYAN TERVEZZ A VIRTUÁLIS VALÓSÁGRA?, Befellegzett az Oculus Riftnek?, Elképesztő grafikai techdemót villantott a Unity, Érkezőben az új Apple termék, zajlanak a tágyalások a beszállítókkal


Cikk ajánló #056 2018. 01. 15., 09:57  |  104

Cikk ajánló #056

A VR halott, és élvezi, A Vuzix Blade az új Google Glass, A HTC Vive Próval, az Oculus a Xiaomi kezét fogva jött a CES-re, Ez a valaha volt legkisebb VR-képes rendszer, BEÉPÍTETT FEJHALLGATÓVAL DURVUL A HTC VIVE PRO, 360 fokos tracking PSVR-ban


Cikk ajánló #055 2018. 01. 08., 08:16  |  66

Cikk ajánló #055

Virtuális valóságot kínál a Ubisoft vezetés közben, Odateszi magát a Pico új, önálló VR headsetje, Kábeleit levetve kúszik tovább a virtuális valóság, A valóságunk még csak most kezd terjedni, ki tudja, hol áll meg, Virtuális valóságból üzleti valóság


Cikk ajánló #054 2017. 12. 28., 11:02  |  76

Cikk ajánló #054

Íme a mágikus szemüveg, amire mindenki várt, Ilyen a VR-élmény egy önvezető járműben, Felpörgetheti a turizmust a virtuális valóság, Belátható közelségbe került a Roto VR megjelenése


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.