Virtuális valóság tartalom ötletek böngészőkhöz - WebVR

  • 2017. 01. 11., 04:49
Előzetesen már írtam a VR webes jelenlétéről, amibe egyre több nagy cég száll be és szabványosítják a saját megoldásaikat. Most nézzük meg, milyen ötletek lehetnek még a böngésző alapú virtuális valóságban.
3313

2016-ban a WebVR-hez használható fejlesztőeszközök még gyerekcipőben jártak. A webes alkalmazásokhoz és weblapokhoz szánt szabványosítások is ebben az évben jelentek meg. De mostanra már minden böngésző támogatja a böngészős megjelenítést bár még inkább tekinthetők ezek előzetes fejlesztői készleteknek, próbálkozásoknak. A Grafikai lehetőségek korlátozottak és kevés a dokumentáció is. Viszont ha ténylegesen szeretnénk készíteni valamilyen webes virtuális valóság programot, akkor már van rá lehetőség.

További példák, ahol fel lehet használni a WebVR-t a jövőben.

Luxus ingatlanok WebVR-en keresztüli bemutatás

Az egész ingatlan lemodellezhető (mivel más marketing, reklám finanszírozási szint egy luxusingatlan, tehát lehet többet áldozni egy 3D fejlesztésre) így nem csak statikus panorámaképekkel operálhatunk, hanem teljesen szabadon lehet körbejárni minden helyiséget. Itt akár interaktívvá is lehet tenni a jelenlétet ezáltal, hogy pl. a bútorokat áthelyezhetjük, a falak színét megváltoztathatjuk, stb. Persze ezen a szinten a vásárlók nagyobb igényeket támaszthatnak a grafikai megvalósítással szemben, amire a böngésző alapú VR nem feltétlen alkalmas jelenleg. El fog jönni az idő, amikor ez egy általános funkció lehet ebben az iparágban is. A telefonokban már pár év múlva új, 3D feltérképezéshez használt szenzorokat lehet majd találni. Ezekkel egy lakást körbejárva, a rendszer teljes 3Dben fel tudja térképezni és egy 3D modellt fog visszaadni, amit feltöltve egy weblapra, meg lehet nézni egy szemüveggel, vagy akár a monitoron keresztül is.

Virtuális valóság tananyagok a hagyományos oktatóanyagok mellett

Írtam már egy külön cikksorozatot a VR oktatási szerepéről és hogy mennyi lehetőség van benne. Szinte adja magát, hogy ezt az egészet webes alapra is át lehessen ültetni, hiszen a már meglévő hatalmas mennyiségű írott, képi tananyag mellé tökéletesen passzolna egy-egy interaktív virtuális valóság bemutató is.

Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #106 2019. 11. 08., 08:45  |  1360

Cikk ajánló #106

Helyzet­meghatározási funkciót kaphatnak az okosszemüvegek, AR-es és utazástervezési funkciókkal újít a Google Maps, Ha azt hitted, hogy a jövő már nem lehet ennél izgibb, akkor nézd meg, hogy pingpongoznak ezek a srácok, A Porsche is virtuális valóság élményt kínálna az utasoknak


Cikk ajánló #105 2019. 08. 04., 13:41  |  1245

Cikk ajánló #105

Ők azok, akik a nyaralást viszik a gyerekekhez, Erőre kapni látszik a VR/AR eszközök piaca, Elképesztő követés javulás Oculuson, megjelent a Valve Index – június végi hírösszefoglaló, Frissítve – pár dolog, amit a Vive Cosmosról már biztosan tudhatunk


Cikk ajánló #104 2019. 07. 02., 10:29  |  1200

Cikk ajánló #104

PLETYKA: A KÖVETKEZŐ XBOX MÁR RIFT S TÁMOGATÁSSAL ÉRKEZHET, Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kit teszt - már megint ezt hajtogatjuk, Ennyire valósághű ma a virtuális valóság, Kiterjesztett valóság kiegészítőt készített a Varjo


ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal 2019. 04. 13., 20:15  |  1848

ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal

Az ILMxLAB bemutatkozik a legújabb projektjükkel, Vader Immortal: A Star Wars VR sorozat


Cikk ajánló #103 2019. 04. 08., 09:14  |  1210

Cikk ajánló #103

INDUL AZ ÚJ OCULUS AVATAR RENDSZER, Vegyes valóság szemüveget használhatnak a sebészek, Saját VR szemüveget villantott a Valve, HAMAROSAN KÉZBE VESZI A VALVE A VR HELYZETET


Cikk ajánló #102 2019. 03. 31., 15:48  |  1219

Cikk ajánló #102

Nintendo Labo - sokféle kalandban lehet részünk a kartonból készült VR szemüveggel, Beépített kamerákkal jön az új Oculus Rift S, Mennyire legyen divatos az AR szemüveg?


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.