Gépjármű oktatás a virtuális valóságban - VR autóvezetés

  • 2017. 01. 07., 05:49
A téma nagyon adja magát, mivel a VR kifejezetten jól passzol az autó vezetéshez.
8558

Viszont sajnos a VR-ben a hírtelen mozgásváltozásokat és úgy általában a mozgásokat az emberek kevesen tudják jól tolerálni. Hozzá kell szokni a szervezetnek. Mivel mi egyhelyben ülünk a kocsi meg gyorsul, fékez, vagy esetleg ütközik. Ezek mind olyan viszonylag gyors mozgásváltozások, amit az emberi agy nem tud hova tenni és elkezd émelyegni és egész komoly hányinger is kijöhet belőle. Viszont megszokható. Az eszközök is egyre jobb minőségűek lesznek és ezért kevésbé lesz majd hatással az emberekre az, ami most még elég nagy problémát tud okozni és akár csalódotságot okoz a VR iránt.
Ami itt kifejezetten jó, hogy az autóvezetéses VR programokhoz használhatóak a direkt ide kitalált eszközök, mint pl. a kormányok, pedálok és sebességváltók. Sőt akár konkrét szimulártor rendszerek, ami a legjobb megoldás, mivel itt már a gépjármű fizikai mozgását is hozzá tudjuk adni a VR élményhez.

És lásunk most pár konkrét példát, hogy hogyan is passzol össze a virtuális valóság és a járművezetés

Varosi vezetés nem kímélve a kocsinkat a havas úton sem
Megvásárolni a Steamen lehetA program hivatalos oldalán a VR beállítások

Gépjármű oktatás és azon belül is ez egy parkolás szimulátor

Innen lehet letölteni és ez működik Oculus Rift nélkül is. vagyis használható hagyományosan monitoros megjelenítéssel is.

Project Cars VR autós játék

Bár ez nem feltétlen oktatás, de akár itt is tanulhatunk valamit, pláne ha autóversenyzők akarunk lenni. Itt lehet megvásárolni.

Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #106 2019. 11. 08., 08:45  |  1360

Cikk ajánló #106

Helyzet­meghatározási funkciót kaphatnak az okosszemüvegek, AR-es és utazástervezési funkciókkal újít a Google Maps, Ha azt hitted, hogy a jövő már nem lehet ennél izgibb, akkor nézd meg, hogy pingpongoznak ezek a srácok, A Porsche is virtuális valóság élményt kínálna az utasoknak


Cikk ajánló #105 2019. 08. 04., 13:41  |  1245

Cikk ajánló #105

Ők azok, akik a nyaralást viszik a gyerekekhez, Erőre kapni látszik a VR/AR eszközök piaca, Elképesztő követés javulás Oculuson, megjelent a Valve Index – június végi hírösszefoglaló, Frissítve – pár dolog, amit a Vive Cosmosról már biztosan tudhatunk


Cikk ajánló #104 2019. 07. 02., 10:29  |  1200

Cikk ajánló #104

PLETYKA: A KÖVETKEZŐ XBOX MÁR RIFT S TÁMOGATÁSSAL ÉRKEZHET, Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kit teszt - már megint ezt hajtogatjuk, Ennyire valósághű ma a virtuális valóság, Kiterjesztett valóság kiegészítőt készített a Varjo


ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal 2019. 04. 13., 20:15  |  1848

ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal

Az ILMxLAB bemutatkozik a legújabb projektjükkel, Vader Immortal: A Star Wars VR sorozat


Cikk ajánló #103 2019. 04. 08., 09:14  |  1210

Cikk ajánló #103

INDUL AZ ÚJ OCULUS AVATAR RENDSZER, Vegyes valóság szemüveget használhatnak a sebészek, Saját VR szemüveget villantott a Valve, HAMAROSAN KÉZBE VESZI A VALVE A VR HELYZETET


Cikk ajánló #102 2019. 03. 31., 15:48  |  1219

Cikk ajánló #102

Nintendo Labo - sokféle kalandban lehet részünk a kartonból készült VR szemüveggel, Beépített kamerákkal jön az új Oculus Rift S, Mennyire legyen divatos az AR szemüveg?


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.