Gépjármű oktatás a virtuális valóságban - VR autóvezetés

  • 2017. 01. 07., 05:49
A téma nagyon adja magát, mivel a VR kifejezetten jól passzol az autó vezetéshez.
602

Viszont sajnos a VR-ben a hírtelen mozgásváltozásokat és úgy általában a mozgásokat az emberek kevesen tudják jól tolerálni. Hozzá kell szokni a szervezetnek. Mivel mi egyhelyben ülünk a kocsi meg gyorsul, fékez, vagy esetleg ütközik. Ezek mind olyan viszonylag gyors mozgásváltozások, amit az emberi agy nem tud hova tenni és elkezd émelyegni és egész komoly hányinger is kijöhet belőle. Viszont megszokható. Az eszközök is egyre jobb minőségűek lesznek és ezért kevésbé lesz majd hatással az emberekre az, ami most még elég nagy problémát tud okozni és akár csalódotságot okoz a VR iránt.
Ami itt kifejezetten jó, hogy az autóvezetéses VR programokhoz használhatóak a direkt ide kitalált eszközök, mint pl. a kormányok, pedálok és sebességváltók. Sőt akár konkrét szimulártor rendszerek, ami a legjobb megoldás, mivel itt már a gépjármű fizikai mozgását is hozzá tudjuk adni a VR élményhez.

És lásunk most pár konkrét példát, hogy hogyan is passzol össze a virtuális valóság és a járművezetés

Varosi vezetés nem kímélve a kocsinkat a havas úton sem
Megvásárolni a Steamen lehetA program hivatalos oldalán a VR beállítások

Gépjármű oktatás és azon belül is ez egy parkolás szimulátor

Innen lehet letölteni és ez működik Oculus Rift nélkül is. vagyis használható hagyományosan monitoros megjelenítéssel is.

Project Cars VR autós játék

Bár ez nem feltétlen oktatás, de akár itt is tanulhatunk valamit, pláne ha autóversenyzők akarunk lenni. Itt lehet megvásárolni.

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg a Facebookon az alábbi TETSZIK vagy MEGSOZTÁS gombokkal, hátha másoknak is hasznos lesz:
Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #048 2017. 11. 13., 09:44  |  33

Cikk ajánló #048

Párizsban végül megtérített a virtuális valóság, Gurman: jön az Apple AR szemüvege, Háború az asztalon: League of War: VR Arena, Mindjárt beéri a Rift a Vive-ot?, Szemléltetjük, milyen az élet szembetegségekkel, Virtuális valóságban működő billentyűzetet csinált a Logitech, 360 fokos fordulatot vehet az életed!


Cikk ajánló #047 2017. 11. 05., 08:52  |  20

Cikk ajánló #047

Elhúzott a PSVR, az Xboxnak nincs válasza, Magyarországon is elérhető lett a Microsoft HoloLens szemüvege, Rengeteg pénzt hozott, de becsapásnak tűnik a 8K VR szemüveg, Blood & Truth - álmaink VR-os akciójátékát készíti a Sony London Studio


Cikk ajánló #046 2017. 10. 29., 08:35  |  23

Cikk ajánló #046

A Pimax már a 2.5 millió dollárra hajt, Még több pénzt fektet a virtuális valóságba az Acer, Soha nem találod ki, mit játszik ez a két ember, Átlagemberek még sosem láthatták így a Marsot


Cikk ajánló #045 2017. 10. 23., 08:20  |  45

Cikk ajánló #045

17 lencsés kamerát mutatott be a Samsung, Vezeték nélkülivé válik az Oculus Rift is, Működés közben az egyik Windows VR fejszett, John Carmack: A VR helyezete és jövője, másfél órában, A Facebook nem viccel a virtuális valósággal, Közös VR-sorozattal rukkol elő a Discovery és a Google - itt az előzetes


Cikk ajánló #044 2017. 10. 16., 10:51  |  65

Cikk ajánló #044

Ez a kínai VR-szemüveg felmossa a padlót az Oculus Rifttel és a HTC Vive-val, Kiterjesztett valóság szemüveggel szerelnék fel a pécsi orvosokat, Új fejszett a Facebooktól: Oculus Go, OLED-kijelzős szemüveg, Oculus Go - jövőre jön a vezeték nélküli headset, de már készül a jobb változat, Drasztikusan növeli a játékteret a SteamVR új generációja


Magyarországon az ICAROS, az igazi aktív virtuális valóság eszköze! 2017. 10. 11., 13:00  |  66

Magyarországon az ICAROS, az igazi aktív virtuális valóság eszköze!

Az ICAROS egy forradalmian új szórakoztató és egyben sporteszköz, mely a virtuális valóságon keresztül a teljesen szabad repülés érzését nyújtja.


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.