Oculus Home – az alapszoftver

  • 2017. 05. 18., 04:47
Egy nagyon igényes megjelenésű, de nem a legpraktikusabb alkalmazást adnak alapból az Oculus Rift mellé. Tapasztalataim kb. 3 hónap után.
274

A VR technológia új felhasználói felületeket is teremt, nem a sima 2D paneleken kell beállítani a működést (hang, grafika, kontroller) hanem sokkal egyedibb megoldások születhetnek. 3D-ben sokkal kreatívabb ötleteket lehet felhasználni már a tényleges játék elindítása elött. Akár már magában is egy szép látványt tud nyújtani egy jól átgondolt, megtervezett 3D GUI. Az Oculus szép megoldást készített a VR játékok és más programok keresésére, letöltésére. Ez lenne az Oculus Home. A használata könnyű, pár kattintás és használhatod is a VR-re optimalizált programokat. Az egész egy modern, távolkeletinek tűnő szobában van megvalósítva, a programokat ott tudjuk listáztatni, installálni és később elindítani. Maga  környezet tényleg szép és teljesen 3D megvalósítású, 360 fokban körbenézhető, de interakciók, csak elől vannak a többi csak látványos körítés.  Néha bizonyos eseményekhez kicsit alakítják a szoba kialakítását, mivel a program autómatikusan frissíti magát. Hasonlóan, mint a Google logója a keresőben, bizonyos alkalmakra más kinézettel látható.

De mi a baj ezzel a rendszerrel? Nagyon remélve, hogy a lentebbi listában szereplő elemeket mihamarabb javítják.

  1. Nincs benne saját kategorizálási lehetőség. Nagyon jó lenne, ha lehetne egy mappába rakni, pl. a demókat, vagy a média lejátszókat, vagy akár úgy, hogy létrehozunk egy saját JÓ XBOX KONTROLLERES JÁTÉKOK mappát és oda rakunk pár elemet.
  2. Nincs benne kedvencek megadása lehetőség. Ha már nincs kategória legalább ez legyen.
  3. Az adott program letöltése elött meg lehet nézni az adatlapját, de nincs benne csak pár kép és nincs videó megnézésének a lehetősége (pedig a desktopos változatban benne van)
  4. A már feltelepített programoknál az UPDATE automatikus, viszont sehol sincs megadva, hogy mi is változott a programban. Jó lenne látni, hogy csak hibajavítás vagy új funkció is érkezett az adott programhoz.

Összességében szép és működik, de hosszabb használat esetén már nem annyira felhasználóbarát.

Oculus Home avatar készítés

Nekem kifejezetten tetszik az Avatar készítésének lehetősége, amit szintén az alapprogramból lehet elérni a jobb oldalon. Egy tükör elött állva tudjuk a kissé egyszínű avatarunkat elkészíteni teljes 3Dben. Arc alak, haj, szőrzet, kellékek (sapka, szemüveg), színek állításának a lehetősége. A fejmozgásunkat jól leköveti, tényleg olyan mintha egy tükör elött lennénk. Inkább futurisztikus az avatarunk megjelenítése mint valóságos, de jelenleg ez első körben elég is.

Oculus Home a windowsban

Az Oculus Home programot nem csak a szemüvegen keresztül lehet használni, hanem van egy sima windowsos desktopos hagyományos programja, ami jól jön, akkor, ha meg akarjuk nézni, hogy vannak-e új programok, játékok a STORE-ban, vagy az ismerősöknek kell elindítani programokat, akik nem ismerik a rendszer kezelését.

 

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg a Facebookon az alábbi TETSZIK vagy MEGSOZTÁS gombokkal, hátha másoknak is hasznos lesz:
Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #048 2017. 11. 13., 09:44  |  33

Cikk ajánló #048

Párizsban végül megtérített a virtuális valóság, Gurman: jön az Apple AR szemüvege, Háború az asztalon: League of War: VR Arena, Mindjárt beéri a Rift a Vive-ot?, Szemléltetjük, milyen az élet szembetegségekkel, Virtuális valóságban működő billentyűzetet csinált a Logitech, 360 fokos fordulatot vehet az életed!


Cikk ajánló #047 2017. 11. 05., 08:52  |  20

Cikk ajánló #047

Elhúzott a PSVR, az Xboxnak nincs válasza, Magyarországon is elérhető lett a Microsoft HoloLens szemüvege, Rengeteg pénzt hozott, de becsapásnak tűnik a 8K VR szemüveg, Blood & Truth - álmaink VR-os akciójátékát készíti a Sony London Studio


Cikk ajánló #046 2017. 10. 29., 08:35  |  23

Cikk ajánló #046

A Pimax már a 2.5 millió dollárra hajt, Még több pénzt fektet a virtuális valóságba az Acer, Soha nem találod ki, mit játszik ez a két ember, Átlagemberek még sosem láthatták így a Marsot


Cikk ajánló #045 2017. 10. 23., 08:20  |  45

Cikk ajánló #045

17 lencsés kamerát mutatott be a Samsung, Vezeték nélkülivé válik az Oculus Rift is, Működés közben az egyik Windows VR fejszett, John Carmack: A VR helyezete és jövője, másfél órában, A Facebook nem viccel a virtuális valósággal, Közös VR-sorozattal rukkol elő a Discovery és a Google - itt az előzetes


Cikk ajánló #044 2017. 10. 16., 10:51  |  65

Cikk ajánló #044

Ez a kínai VR-szemüveg felmossa a padlót az Oculus Rifttel és a HTC Vive-val, Kiterjesztett valóság szemüveggel szerelnék fel a pécsi orvosokat, Új fejszett a Facebooktól: Oculus Go, OLED-kijelzős szemüveg, Oculus Go - jövőre jön a vezeték nélküli headset, de már készül a jobb változat, Drasztikusan növeli a játékteret a SteamVR új generációja


Magyarországon az ICAROS, az igazi aktív virtuális valóság eszköze! 2017. 10. 11., 13:00  |  66

Magyarországon az ICAROS, az igazi aktív virtuális valóság eszköze!

Az ICAROS egy forradalmian új szórakoztató és egyben sporteszköz, mely a virtuális valóságon keresztül a teljesen szabad repülés érzését nyújtja.


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.