Oculus Home – az alapszoftver

  • 2017. 05. 18., 04:47
Egy nagyon igényes megjelenésű, de nem a legpraktikusabb alkalmazást adnak alapból az Oculus Rift mellé. Tapasztalataim kb. 3 hónap után.
336

A VR technológia új felhasználói felületeket is teremt, nem a sima 2D paneleken kell beállítani a működést (hang, grafika, kontroller) hanem sokkal egyedibb megoldások születhetnek. 3D-ben sokkal kreatívabb ötleteket lehet felhasználni már a tényleges játék elindítása elött. Akár már magában is egy szép látványt tud nyújtani egy jól átgondolt, megtervezett 3D GUI. Az Oculus szép megoldást készített a VR játékok és más programok keresésére, letöltésére. Ez lenne az Oculus Home. A használata könnyű, pár kattintás és használhatod is a VR-re optimalizált programokat. Az egész egy modern, távolkeletinek tűnő szobában van megvalósítva, a programokat ott tudjuk listáztatni, installálni és később elindítani. Maga  környezet tényleg szép és teljesen 3D megvalósítású, 360 fokban körbenézhető, de interakciók, csak elől vannak a többi csak látványos körítés.  Néha bizonyos eseményekhez kicsit alakítják a szoba kialakítását, mivel a program autómatikusan frissíti magát. Hasonlóan, mint a Google logója a keresőben, bizonyos alkalmakra más kinézettel látható.

De mi a baj ezzel a rendszerrel? Nagyon remélve, hogy a lentebbi listában szereplő elemeket mihamarabb javítják.

  1. Nincs benne saját kategorizálási lehetőség. Nagyon jó lenne, ha lehetne egy mappába rakni, pl. a demókat, vagy a média lejátszókat, vagy akár úgy, hogy létrehozunk egy saját JÓ XBOX KONTROLLERES JÁTÉKOK mappát és oda rakunk pár elemet.
  2. Nincs benne kedvencek megadása lehetőség. Ha már nincs kategória legalább ez legyen.
  3. Az adott program letöltése elött meg lehet nézni az adatlapját, de nincs benne csak pár kép és nincs videó megnézésének a lehetősége (pedig a desktopos változatban benne van)
  4. A már feltelepített programoknál az UPDATE automatikus, viszont sehol sincs megadva, hogy mi is változott a programban. Jó lenne látni, hogy csak hibajavítás vagy új funkció is érkezett az adott programhoz.

Összességében szép és működik, de hosszabb használat esetén már nem annyira felhasználóbarát.

Oculus Home avatar készítés

Nekem kifejezetten tetszik az Avatar készítésének lehetősége, amit szintén az alapprogramból lehet elérni a jobb oldalon. Egy tükör elött állva tudjuk a kissé egyszínű avatarunkat elkészíteni teljes 3Dben. Arc alak, haj, szőrzet, kellékek (sapka, szemüveg), színek állításának a lehetősége. A fejmozgásunkat jól leköveti, tényleg olyan mintha egy tükör elött lennénk. Inkább futurisztikus az avatarunk megjelenítése mint valóságos, de jelenleg ez első körben elég is.

Oculus Home a windowsban

Az Oculus Home programot nem csak a szemüvegen keresztül lehet használni, hanem van egy sima windowsos desktopos hagyományos programja, ami jól jön, akkor, ha meg akarjuk nézni, hogy vannak-e új programok, játékok a STORE-ban, vagy az ismerősöknek kell elindítani programokat, akik nem ismerik a rendszer kezelését.

 

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg a Facebookon az alábbi TETSZIK vagy MEGSOZTÁS gombokkal, hátha másoknak is hasznos lesz:
Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #056 2018. 01. 15., 09:57  |  38

Cikk ajánló #056

A VR halott, és élvezi, A Vuzix Blade az új Google Glass, A HTC Vive Próval, az Oculus a Xiaomi kezét fogva jött a CES-re, Ez a valaha volt legkisebb VR-képes rendszer, BEÉPÍTETT FEJHALLGATÓVAL DURVUL A HTC VIVE PRO, 360 fokos tracking PSVR-ban


Cikk ajánló #055 2018. 01. 08., 08:16  |  26

Cikk ajánló #055

Virtuális valóságot kínál a Ubisoft vezetés közben, Odateszi magát a Pico új, önálló VR headsetje, Kábeleit levetve kúszik tovább a virtuális valóság, A valóságunk még csak most kezd terjedni, ki tudja, hol áll meg, Virtuális valóságból üzleti valóság


Cikk ajánló #054 2017. 12. 28., 11:02  |  43

Cikk ajánló #054

Íme a mágikus szemüveg, amire mindenki várt, Ilyen a VR-élmény egy önvezető járműben, Felpörgetheti a turizmust a virtuális valóság, Belátható közelségbe került a Roto VR megjelenése


Cikk ajánló #053 2017. 12. 18., 16:05  |  42

Cikk ajánló #053

AR appal barátkoztatja meg a fejlesztőket a WebXR-rel a Mozilla, Mindenki előtt megnyitja kapuit a Facebook AR platformja, Doom VFR teszt - démon toccata és fúga


Cikk ajánló #052 2017. 12. 11., 08:18  |  53

Cikk ajánló #052

Spielberg új scifije még mindig várós: itt a Ready Player One új előzetese, PSX 2017 - a virtuális valóságba költözik a WipEout Omega Collection, PSX 2017 - jön a The Last Guardian VR-változata, Elég drága lett a HTC VIVE Focus


Cikk ajánló #051 2017. 12. 04., 15:05  |  47

Cikk ajánló #051

A harmadik negyedévben is hízott a VR-piac, Doom VFR - két klasszikus pálya is elérhető lesz, A virtuális valóság technológiák alkalmazása


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.