Oculus Home – az alapszoftver

  • 2017. 05. 18., 04:47
Egy nagyon igényes megjelenésű, de nem a legpraktikusabb alkalmazást adnak alapból az Oculus Rift mellé. Tapasztalataim kb. 3 hónap után.
3335

A VR technológia új felhasználói felületeket is teremt, nem a sima 2D paneleken kell beállítani a működést (hang, grafika, kontroller) hanem sokkal egyedibb megoldások születhetnek. 3D-ben sokkal kreatívabb ötleteket lehet felhasználni már a tényleges játék elindítása elött. Akár már magában is egy szép látványt tud nyújtani egy jól átgondolt, megtervezett 3D GUI. Az Oculus szép megoldást készített a VR játékok és más programok keresésére, letöltésére. Ez lenne az Oculus Home. A használata könnyű, pár kattintás és használhatod is a VR-re optimalizált programokat. Az egész egy modern, távolkeletinek tűnő szobában van megvalósítva, a programokat ott tudjuk listáztatni, installálni és később elindítani. Maga  környezet tényleg szép és teljesen 3D megvalósítású, 360 fokban körbenézhető, de interakciók, csak elől vannak a többi csak látványos körítés.  Néha bizonyos eseményekhez kicsit alakítják a szoba kialakítását, mivel a program autómatikusan frissíti magát. Hasonlóan, mint a Google logója a keresőben, bizonyos alkalmakra más kinézettel látható.

De mi a baj ezzel a rendszerrel? Nagyon remélve, hogy a lentebbi listában szereplő elemeket mihamarabb javítják.

  1. Nincs benne saját kategorizálási lehetőség. Nagyon jó lenne, ha lehetne egy mappába rakni, pl. a demókat, vagy a média lejátszókat, vagy akár úgy, hogy létrehozunk egy saját JÓ XBOX KONTROLLERES JÁTÉKOK mappát és oda rakunk pár elemet.
  2. Nincs benne kedvencek megadása lehetőség. Ha már nincs kategória legalább ez legyen.
  3. Az adott program letöltése elött meg lehet nézni az adatlapját, de nincs benne csak pár kép és nincs videó megnézésének a lehetősége (pedig a desktopos változatban benne van)
  4. A már feltelepített programoknál az UPDATE automatikus, viszont sehol sincs megadva, hogy mi is változott a programban. Jó lenne látni, hogy csak hibajavítás vagy új funkció is érkezett az adott programhoz.

Összességében szép és működik, de hosszabb használat esetén már nem annyira felhasználóbarát.

Oculus Home avatar készítés

Nekem kifejezetten tetszik az Avatar készítésének lehetősége, amit szintén az alapprogramból lehet elérni a jobb oldalon. Egy tükör elött állva tudjuk a kissé egyszínű avatarunkat elkészíteni teljes 3Dben. Arc alak, haj, szőrzet, kellékek (sapka, szemüveg), színek állításának a lehetősége. A fejmozgásunkat jól leköveti, tényleg olyan mintha egy tükör elött lennénk. Inkább futurisztikus az avatarunk megjelenítése mint valóságos, de jelenleg ez első körben elég is.

Oculus Home a windowsban

Az Oculus Home programot nem csak a szemüvegen keresztül lehet használni, hanem van egy sima windowsos desktopos hagyományos programja, ami jól jön, akkor, ha meg akarjuk nézni, hogy vannak-e új programok, játékok a STORE-ban, vagy az ismerősöknek kell elindítani programokat, akik nem ismerik a rendszer kezelését.

 

Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #106 2019. 11. 08., 08:45  |  1360

Cikk ajánló #106

Helyzet­meghatározási funkciót kaphatnak az okosszemüvegek, AR-es és utazástervezési funkciókkal újít a Google Maps, Ha azt hitted, hogy a jövő már nem lehet ennél izgibb, akkor nézd meg, hogy pingpongoznak ezek a srácok, A Porsche is virtuális valóság élményt kínálna az utasoknak


Cikk ajánló #105 2019. 08. 04., 13:41  |  1246

Cikk ajánló #105

Ők azok, akik a nyaralást viszik a gyerekekhez, Erőre kapni látszik a VR/AR eszközök piaca, Elképesztő követés javulás Oculuson, megjelent a Valve Index – június végi hírösszefoglaló, Frissítve – pár dolog, amit a Vive Cosmosról már biztosan tudhatunk


Cikk ajánló #104 2019. 07. 02., 10:29  |  1200

Cikk ajánló #104

PLETYKA: A KÖVETKEZŐ XBOX MÁR RIFT S TÁMOGATÁSSAL ÉRKEZHET, Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kit teszt - már megint ezt hajtogatjuk, Ennyire valósághű ma a virtuális valóság, Kiterjesztett valóság kiegészítőt készített a Varjo


ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal 2019. 04. 13., 20:15  |  1848

ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal

Az ILMxLAB bemutatkozik a legújabb projektjükkel, Vader Immortal: A Star Wars VR sorozat


Cikk ajánló #103 2019. 04. 08., 09:14  |  1210

Cikk ajánló #103

INDUL AZ ÚJ OCULUS AVATAR RENDSZER, Vegyes valóság szemüveget használhatnak a sebészek, Saját VR szemüveget villantott a Valve, HAMAROSAN KÉZBE VESZI A VALVE A VR HELYZETET


Cikk ajánló #102 2019. 03. 31., 15:48  |  1219

Cikk ajánló #102

Nintendo Labo - sokféle kalandban lehet részünk a kartonból készült VR szemüveggel, Beépített kamerákkal jön az új Oculus Rift S, Mennyire legyen divatos az AR szemüveg?


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.