WebVR a Google fejlesztői támogatásával

  • 2017. 01. 24., 03:02
A Google is erőteljesen támogatja a WebVR-t az Android platformon is a Daydream rendszerben és az asztali Google Chrome böngészőben is.
384

WebVR egy JavaScript API, amit minden jelenlegi ismertebb VR headset (Oculus Rift, HTC Vive, Google Daydream, Samsung Gear VR, Google Cardboard) használhat. Egészen elfogadható 3D élményt tud visszaadni, bár nem kell Unreal Engine minőségre számítani. Magát a JS rendszert a Google Chrome, Firefox Nightly támogatja. Google Chrome esetén csak a 56 béta változattól érhető el a böngésző virtuális valóság támogatása.

Mivel a VR rendkívül teljesítmény-érzékeny ezért fontos úgy hozzáállni az ilyen típusú fejlesztéseknek, hogy a WebVR még igényesebb és sokkal kevesebb lehetőség van, mint egy natív program esetében. Jelenleg a WebVR 1.0-nál járunk. Az előjelzéseket figyelve bátran bízhatunk benne, hogy az elkövetkezendő években egyre több fejlesztő fog programokat írni erre a platformra és a szabvány is egységesebb és kiforrodtabb lesz.

FONTOS! Az API ajánlásában kiemelt figyelmet szentelnek arra, hogy felhívják a fejlesztők figyelmét arra, hogy az „utazási betegség” (ami jelenleg a VR egyik nagy problémájának tekinthetjük) a WebVR-nél mint kevésbé kiforrott rendszernél kiemelten kezeljék. Olyan szoftvereket kell készíteni, amiknél a grafika kevésbé fontos és nem a részletességre kell odafigyelni. Itt a megfelelő minimum 60 fps (képkocka/másodperc) képfrissítés folyamatosága a lényeg. Erre ajánlják a Google DevTools / Timeline paneljét ahol ezeket az értékeket lehet követni a fejlesztés közben.

További információk, és példák a Google WebVR fejlesztői weblapjáról érhetőek el.

A W3C Community ajánlásaWebGLWeb Audio

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg a Facebookon az alábbi TETSZIK vagy MEGSOZTÁS gombokkal, hátha másoknak is hasznos lesz:
Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #048 2017. 11. 13., 09:44  |  36

Cikk ajánló #048

Párizsban végül megtérített a virtuális valóság, Gurman: jön az Apple AR szemüvege, Háború az asztalon: League of War: VR Arena, Mindjárt beéri a Rift a Vive-ot?, Szemléltetjük, milyen az élet szembetegségekkel, Virtuális valóságban működő billentyűzetet csinált a Logitech, 360 fokos fordulatot vehet az életed!


Cikk ajánló #047 2017. 11. 05., 08:52  |  25

Cikk ajánló #047

Elhúzott a PSVR, az Xboxnak nincs válasza, Magyarországon is elérhető lett a Microsoft HoloLens szemüvege, Rengeteg pénzt hozott, de becsapásnak tűnik a 8K VR szemüveg, Blood & Truth - álmaink VR-os akciójátékát készíti a Sony London Studio


Cikk ajánló #046 2017. 10. 29., 08:35  |  24

Cikk ajánló #046

A Pimax már a 2.5 millió dollárra hajt, Még több pénzt fektet a virtuális valóságba az Acer, Soha nem találod ki, mit játszik ez a két ember, Átlagemberek még sosem láthatták így a Marsot


Cikk ajánló #045 2017. 10. 23., 08:20  |  46

Cikk ajánló #045

17 lencsés kamerát mutatott be a Samsung, Vezeték nélkülivé válik az Oculus Rift is, Működés közben az egyik Windows VR fejszett, John Carmack: A VR helyezete és jövője, másfél órában, A Facebook nem viccel a virtuális valósággal, Közös VR-sorozattal rukkol elő a Discovery és a Google - itt az előzetes


Cikk ajánló #044 2017. 10. 16., 10:51  |  66

Cikk ajánló #044

Ez a kínai VR-szemüveg felmossa a padlót az Oculus Rifttel és a HTC Vive-val, Kiterjesztett valóság szemüveggel szerelnék fel a pécsi orvosokat, Új fejszett a Facebooktól: Oculus Go, OLED-kijelzős szemüveg, Oculus Go - jövőre jön a vezeték nélküli headset, de már készül a jobb változat, Drasztikusan növeli a játékteret a SteamVR új generációja


Magyarországon az ICAROS, az igazi aktív virtuális valóság eszköze! 2017. 10. 11., 13:00  |  66

Magyarországon az ICAROS, az igazi aktív virtuális valóság eszköze!

Az ICAROS egy forradalmian új szórakoztató és egyben sporteszköz, mely a virtuális valóságon keresztül a teljesen szabad repülés érzését nyújtja.


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.