WebVR a Google fejlesztői támogatásával

  • 2017. 01. 24., 03:02
A Google is erőteljesen támogatja a WebVR-t az Android platformon is a Daydream rendszerben és az asztali Google Chrome böngészőben is.
2446

WebVR egy JavaScript API, amit minden jelenlegi ismertebb VR headset (Oculus Rift, HTC Vive, Google Daydream, Samsung Gear VR, Google Cardboard) használhat. Egészen elfogadható 3D élményt tud visszaadni, bár nem kell Unreal Engine minőségre számítani. Magát a JS rendszert a Google Chrome, Firefox Nightly támogatja. Google Chrome esetén csak a 56 béta változattól érhető el a böngésző virtuális valóság támogatása.

Mivel a VR rendkívül teljesítmény-érzékeny ezért fontos úgy hozzáállni az ilyen típusú fejlesztéseknek, hogy a WebVR még igényesebb és sokkal kevesebb lehetőség van, mint egy natív program esetében. Jelenleg a WebVR 1.0-nál járunk. Az előjelzéseket figyelve bátran bízhatunk benne, hogy az elkövetkezendő években egyre több fejlesztő fog programokat írni erre a platformra és a szabvány is egységesebb és kiforrodtabb lesz.

FONTOS! Az API ajánlásában kiemelt figyelmet szentelnek arra, hogy felhívják a fejlesztők figyelmét arra, hogy az „utazási betegség” (ami jelenleg a VR egyik nagy problémájának tekinthetjük) a WebVR-nél mint kevésbé kiforrott rendszernél kiemelten kezeljék. Olyan szoftvereket kell készíteni, amiknél a grafika kevésbé fontos és nem a részletességre kell odafigyelni. Itt a megfelelő minimum 60 fps (képkocka/másodperc) képfrissítés folyamatosága a lényeg. Erre ajánlják a Google DevTools / Timeline paneljét ahol ezeket az értékeket lehet követni a fejlesztés közben.

További információk, és példák a Google WebVR fejlesztői weblapjáról érhetőek el.

A W3C Community ajánlásaWebGLWeb Audio

Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #106 2019. 11. 08., 08:45  |  1369

Cikk ajánló #106

Helyzet­meghatározási funkciót kaphatnak az okosszemüvegek, AR-es és utazástervezési funkciókkal újít a Google Maps, Ha azt hitted, hogy a jövő már nem lehet ennél izgibb, akkor nézd meg, hogy pingpongoznak ezek a srácok, A Porsche is virtuális valóság élményt kínálna az utasoknak


Cikk ajánló #105 2019. 08. 04., 13:41  |  1257

Cikk ajánló #105

Ők azok, akik a nyaralást viszik a gyerekekhez, Erőre kapni látszik a VR/AR eszközök piaca, Elképesztő követés javulás Oculuson, megjelent a Valve Index – június végi hírösszefoglaló, Frissítve – pár dolog, amit a Vive Cosmosról már biztosan tudhatunk


Cikk ajánló #104 2019. 07. 02., 10:29  |  1209

Cikk ajánló #104

PLETYKA: A KÖVETKEZŐ XBOX MÁR RIFT S TÁMOGATÁSSAL ÉRKEZHET, Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kit teszt - már megint ezt hajtogatjuk, Ennyire valósághű ma a virtuális valóság, Kiterjesztett valóság kiegészítőt készített a Varjo


ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal 2019. 04. 13., 20:15  |  1870

ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal

Az ILMxLAB bemutatkozik a legújabb projektjükkel, Vader Immortal: A Star Wars VR sorozat


Cikk ajánló #103 2019. 04. 08., 09:14  |  1217

Cikk ajánló #103

INDUL AZ ÚJ OCULUS AVATAR RENDSZER, Vegyes valóság szemüveget használhatnak a sebészek, Saját VR szemüveget villantott a Valve, HAMAROSAN KÉZBE VESZI A VALVE A VR HELYZETET


Cikk ajánló #102 2019. 03. 31., 15:48  |  1226

Cikk ajánló #102

Nintendo Labo - sokféle kalandban lehet részünk a kartonból készült VR szemüveggel, Beépített kamerákkal jön az új Oculus Rift S, Mennyire legyen divatos az AR szemüveg?


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.