Apró finomításokkal mutatkozott be a Samsung új VR headsetje

A HMD Odyssey+ kényelmesebb viseletet és jobb képminőséget ígér. A Samsung bemutatta a tavaly megjelent VR fejpántjának új verzióját. A HMD Odyssey+ nevében található egyetlen ráadás karakterből sejteni lehet, hogy nem érdemes forradalmi újításokat várni. A Windows Mixed Reality platformjára épülő headset ugyanazt a dupla 3,5 hüvelykes AMOLED kijelzőt alkalmazza, amelyek egyenként 1440x1600 pixel felbontáson üzemelnek.

Agykutatók próbálgatják a virtuális valóságot

A technológia segítségével hatékonyabb tesztek végezhetők el és a diagnózisok is pontosabbak lehetnek. A virtuális valóság segít a poszttraumatikus stressz szindrómában (PTSD) szenvedő amerikai katonák kezelésében, ugyanis lehetővé teszi a traumatikus háborús élmények újra átélését.

Hajléktalanok bőrébe bújtak, meglepő volt az eredmény

Újabb kísérlettel sikerült igazolni, hogy a virtuális valóság (VR) segítségével az emberek hatékonyabban tudnak belehelyeződni egy adott szituációba, ezáltal könnyebben megérthetik annak körülményeit és nehézségeit. A Stanfordi Egyetem kutatói kifejezetten azt vizsgálták, hogy miként hat az alanyok empátiájára, ha hajléktalan emberek szemén keresztül nézhetik a világot.

A Fable korábbi fejlesztői most egy elbűvölő VR játékon dolgoznak

A Lionhead Studios egykori tagjai egészen más irányba mentek, szerepjáték helyett egy logikai kalandot csinálnak. Az egykor Fable játékokon dolgozó srácok egy Rogue Sun nevű csapatba tömörültek, most pedig egy Tin Hearts nevű VR projekten dolgoznak. A játékban játékkatonákat kell majd biztonságba vezetnünk logikai feladványokon keresztül.

IGAZÁN ÉRDEKES FRISSÍTÉST KAP A STEAMVR – JÖN A MOTION SMOOTHING

Eddig a Riftesek előnyben voltak, ha gyengébb gépen futtattak egy játékot. A Steam egy nagyon érdekes frissítést jelentett be a mai napon, érkezik ugyanis a Oculus eszközökben megszokott ASW-hez (Asynchronous Timewarp) hasonló rendszer.

ELŐRENDELHETŐ A PIMAX VR

Állítólag előrendelhető a Pimax VR, erről viszont napok óta nem sikerül megbizonyosodnom, mivel a bejelentés óta nem tölt be az oldaluk adatbázis hibára hivatkozva. A most következő információk tehát más oldalak beszámolói alapján készültek.

Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #106 2019. 11. 08., 08:45  |  1360

Cikk ajánló #106

Helyzet­meghatározási funkciót kaphatnak az okosszemüvegek, AR-es és utazástervezési funkciókkal újít a Google Maps, Ha azt hitted, hogy a jövő már nem lehet ennél izgibb, akkor nézd meg, hogy pingpongoznak ezek a srácok, A Porsche is virtuális valóság élményt kínálna az utasoknak


Cikk ajánló #105 2019. 08. 04., 13:41  |  1246

Cikk ajánló #105

Ők azok, akik a nyaralást viszik a gyerekekhez, Erőre kapni látszik a VR/AR eszközök piaca, Elképesztő követés javulás Oculuson, megjelent a Valve Index – június végi hírösszefoglaló, Frissítve – pár dolog, amit a Vive Cosmosról már biztosan tudhatunk


Cikk ajánló #104 2019. 07. 02., 10:29  |  1200

Cikk ajánló #104

PLETYKA: A KÖVETKEZŐ XBOX MÁR RIFT S TÁMOGATÁSSAL ÉRKEZHET, Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kit teszt - már megint ezt hajtogatjuk, Ennyire valósághű ma a virtuális valóság, Kiterjesztett valóság kiegészítőt készített a Varjo


ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal 2019. 04. 13., 20:15  |  1848

ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal

Az ILMxLAB bemutatkozik a legújabb projektjükkel, Vader Immortal: A Star Wars VR sorozat


Cikk ajánló #103 2019. 04. 08., 09:14  |  1210

Cikk ajánló #103

INDUL AZ ÚJ OCULUS AVATAR RENDSZER, Vegyes valóság szemüveget használhatnak a sebészek, Saját VR szemüveget villantott a Valve, HAMAROSAN KÉZBE VESZI A VALVE A VR HELYZETET


Cikk ajánló #102 2019. 03. 31., 15:48  |  1219

Cikk ajánló #102

Nintendo Labo - sokféle kalandban lehet részünk a kartonból készült VR szemüveggel, Beépített kamerákkal jön az új Oculus Rift S, Mennyire legyen divatos az AR szemüveg?


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.