Legyen Settlers 4 a VR-ben

  • 2016. 11. 19., 09:21
Ha te egy jó játék fejlesztő vagy és nincs ötleted, mit is kellene csinálni, mondok neked egy tuti tippet. Készítsd el a Settlers sorozat legjobb tagját.
3501
8

Nemrég írtam, hogy Horváth Ádám elkészített egy HTC Vive bemutatót amiben a régi jó Red Alert 2. játékot dolgozta be a Virtuális Valóságba. Nekem ez a vonal nagyon tetszik, és sokan gondolkoznak hasonló játékokban. Akkor is írtam már, hogy a kedvenc stratégiai játékom a Settlers 4 volt, amivel hajnalokig el tudtam játszani. Sokszor volt, hogy este elkezdtem játszani majd egyszer csak az ablak fele fordultam, hogy ki az, aki bevilágít és megdöbbentem, hogy a napocska volt az :-) Nagyon repültek az órák a játékkal.

A mai játék motorokkal talán már könnyebben megvalósítható lenne egy ilyen típusú VR játék és én szívesen bele is fognék, mert érdekel a téma nagyon, de sajnos nincs rá időm. Szóval valakinek nincs kedve nekiállni?

Én úgy tudnám elképzelni az ilyen típusú játékokat, pl. a Settlers 4-et, hogy nem csak terepasztal nézet lenne, ahol lehet nagyítani, gyorsan nagy területeket átugrani. Hanem, az egyes épületekre kattintva a belső környezetet, a bent lakók életét is lehetne követni. Vagy minden épületnél kihelyezett kameranézetből is lehessen körbe nézni. Vagy pl. az erdőben élő állatok életét figyelni. De persze legyen egy olyan nézet is, amikor az egyes figurák FPS nézetéből látnánk a körülöttünk folyó eseményeket. Mert a csatákat irányítani is jó, de akár benne lenni is. :-)

Esetleg az épületeken belül vagy körülötte egyéb mikro játékokat lehetne játszani:

  • A kaszárnyában kardvívás és íjászat gyakorlása
  • A bástyák esetén a védelembe besegítve mi is tudnánk nyilazni ez ellent
  • A horgászesetén mi fognánk ki a halat
  • A favágó esetén a fákat nekünk kell kivágni, majd a fűrészmalomba deszkát csinálni belőle
  • Kőfejtő a csákányával köveket termel az építkezésekhez
  • A bányász esetén, javasolnám, hogy egy Minecraft szerű kis bányászkodással kellene megkeresni a jobb lelőhelyeket
  • Gazdálkodónak saját magának kellene a búzát lekaszálni

A VR egyik nagy lehetősége, hogy kicsit kimozgatja az embereket a székekből, a környezettel interakcióba lépve.

A Settlers játékoknak (csak a régieknek, mert az újaknak már nem annyira) a hangulata volt nagyon jó. Lehetett figyelni a kis emberkék mindennapjait, ahogy a favágók, fát vágják, ahogy a horgász kimegy a partra és kifogja a halat, a geológus keresi a hegyen az aranyat, stb. Egy ilyen játék szerintem nagy sikerű lenne, de az összetetsége miatt nem is egyszerű ennek elkészítése.

The Settlers IV ismertető

 

Galéria: Legyen Settlers 4 a VR-ben

Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #106 2019. 11. 08., 08:45  |  1322

Cikk ajánló #106

Helyzet­meghatározási funkciót kaphatnak az okosszemüvegek, AR-es és utazástervezési funkciókkal újít a Google Maps, Ha azt hitted, hogy a jövő már nem lehet ennél izgibb, akkor nézd meg, hogy pingpongoznak ezek a srácok, A Porsche is virtuális valóság élményt kínálna az utasoknak


Cikk ajánló #105 2019. 08. 04., 13:41  |  1205

Cikk ajánló #105

Ők azok, akik a nyaralást viszik a gyerekekhez, Erőre kapni látszik a VR/AR eszközök piaca, Elképesztő követés javulás Oculuson, megjelent a Valve Index – június végi hírösszefoglaló, Frissítve – pár dolog, amit a Vive Cosmosról már biztosan tudhatunk


Cikk ajánló #104 2019. 07. 02., 10:29  |  1170

Cikk ajánló #104

PLETYKA: A KÖVETKEZŐ XBOX MÁR RIFT S TÁMOGATÁSSAL ÉRKEZHET, Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kit teszt - már megint ezt hajtogatjuk, Ennyire valósághű ma a virtuális valóság, Kiterjesztett valóság kiegészítőt készített a Varjo


ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal 2019. 04. 13., 20:15  |  1805

ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal

Az ILMxLAB bemutatkozik a legújabb projektjükkel, Vader Immortal: A Star Wars VR sorozat


Cikk ajánló #103 2019. 04. 08., 09:14  |  1179

Cikk ajánló #103

INDUL AZ ÚJ OCULUS AVATAR RENDSZER, Vegyes valóság szemüveget használhatnak a sebészek, Saját VR szemüveget villantott a Valve, HAMAROSAN KÉZBE VESZI A VALVE A VR HELYZETET


Cikk ajánló #102 2019. 03. 31., 15:48  |  1186

Cikk ajánló #102

Nintendo Labo - sokféle kalandban lehet részünk a kartonból készült VR szemüveggel, Beépített kamerákkal jön az új Oculus Rift S, Mennyire legyen divatos az AR szemüveg?


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.