Legyen Settlers 4 a VR-ben

  • 2016. 11. 19., 09:21
Ha te egy jó játék fejlesztő vagy és nincs ötleted, mit is kellene csinálni, mondok neked egy tuti tippet. Készítsd el a Settlers sorozat legjobb tagját.
895
8

Nemrég írtam, hogy Horváth Ádám elkészített egy HTC Vive bemutatót amiben a régi jó Red Alert 2. játékot dolgozta be a Virtuális Valóságba. Nekem ez a vonal nagyon tetszik, és sokan gondolkoznak hasonló játékokban. Akkor is írtam már, hogy a kedvenc stratégiai játékom a Settlers 4 volt, amivel hajnalokig el tudtam játszani. Sokszor volt, hogy este elkezdtem játszani majd egyszer csak az ablak fele fordultam, hogy ki az, aki bevilágít és megdöbbentem, hogy a napocska volt az :-) Nagyon repültek az órák a játékkal.

A mai játék motorokkal talán már könnyebben megvalósítható lenne egy ilyen típusú VR játék és én szívesen bele is fognék, mert érdekel a téma nagyon, de sajnos nincs rá időm. Szóval valakinek nincs kedve nekiállni?

Én úgy tudnám elképzelni az ilyen típusú játékokat, pl. a Settlers 4-et, hogy nem csak terepasztal nézet lenne, ahol lehet nagyítani, gyorsan nagy területeket átugrani. Hanem, az egyes épületekre kattintva a belső környezetet, a bent lakók életét is lehetne követni. Vagy minden épületnél kihelyezett kameranézetből is lehessen körbe nézni. Vagy pl. az erdőben élő állatok életét figyelni. De persze legyen egy olyan nézet is, amikor az egyes figurák FPS nézetéből látnánk a körülöttünk folyó eseményeket. Mert a csatákat irányítani is jó, de akár benne lenni is. :-)

Esetleg az épületeken belül vagy körülötte egyéb mikro játékokat lehetne játszani:

  • A kaszárnyában kardvívás és íjászat gyakorlása
  • A bástyák esetén a védelembe besegítve mi is tudnánk nyilazni ez ellent
  • A horgászesetén mi fognánk ki a halat
  • A favágó esetén a fákat nekünk kell kivágni, majd a fűrészmalomba deszkát csinálni belőle
  • Kőfejtő a csákányával köveket termel az építkezésekhez
  • A bányász esetén, javasolnám, hogy egy Minecraft szerű kis bányászkodással kellene megkeresni a jobb lelőhelyeket
  • Gazdálkodónak saját magának kellene a búzát lekaszálni

A VR egyik nagy lehetősége, hogy kicsit kimozgatja az embereket a székekből, a környezettel interakcióba lépve.

A Settlers játékoknak (csak a régieknek, mert az újaknak már nem annyira) a hangulata volt nagyon jó. Lehetett figyelni a kis emberkék mindennapjait, ahogy a favágók, fát vágják, ahogy a horgász kimegy a partra és kifogja a halat, a geológus keresi a hegyen az aranyat, stb. Egy ilyen játék szerintem nagy sikerű lenne, de az összetetsége miatt nem is egyszerű ennek elkészítése.

The Settlers IV ismertető

 

Galéria: Legyen Settlers 4 a VR-ben

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg a Facebookon az alábbi TETSZIK vagy MEGSOZTÁS gombokkal, hátha másoknak is hasznos lesz:
Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #049 2017. 11. 20., 10:00  |  20

Cikk ajánló #049

Beléptünk a virtuális valóságba és megnéztük, hogy milyen lesz a jövő, Először érkeztek konkrét információk a VR és az Xbox One lehetséges házasságáról, A HTC is bemutatta önálló VR headsetét, Hoppá! Nem kapunk a HTC Focusból, A HTC új virtuálisvalóság-szemüvegéhez nem kell se számítógép, se telefon


Cikk ajánló #048 2017. 11. 13., 09:44  |  36

Cikk ajánló #048

Párizsban végül megtérített a virtuális valóság, Gurman: jön az Apple AR szemüvege, Háború az asztalon: League of War: VR Arena, Mindjárt beéri a Rift a Vive-ot?, Szemléltetjük, milyen az élet szembetegségekkel, Virtuális valóságban működő billentyűzetet csinált a Logitech, 360 fokos fordulatot vehet az életed!


Cikk ajánló #047 2017. 11. 05., 08:52  |  25

Cikk ajánló #047

Elhúzott a PSVR, az Xboxnak nincs válasza, Magyarországon is elérhető lett a Microsoft HoloLens szemüvege, Rengeteg pénzt hozott, de becsapásnak tűnik a 8K VR szemüveg, Blood & Truth - álmaink VR-os akciójátékát készíti a Sony London Studio


Cikk ajánló #046 2017. 10. 29., 08:35  |  25

Cikk ajánló #046

A Pimax már a 2.5 millió dollárra hajt, Még több pénzt fektet a virtuális valóságba az Acer, Soha nem találod ki, mit játszik ez a két ember, Átlagemberek még sosem láthatták így a Marsot


Cikk ajánló #045 2017. 10. 23., 08:20  |  46

Cikk ajánló #045

17 lencsés kamerát mutatott be a Samsung, Vezeték nélkülivé válik az Oculus Rift is, Működés közben az egyik Windows VR fejszett, John Carmack: A VR helyezete és jövője, másfél órában, A Facebook nem viccel a virtuális valósággal, Közös VR-sorozattal rukkol elő a Discovery és a Google - itt az előzetes


Cikk ajánló #044 2017. 10. 16., 10:51  |  69

Cikk ajánló #044

Ez a kínai VR-szemüveg felmossa a padlót az Oculus Rifttel és a HTC Vive-val, Kiterjesztett valóság szemüveggel szerelnék fel a pécsi orvosokat, Új fejszett a Facebooktól: Oculus Go, OLED-kijelzős szemüveg, Oculus Go - jövőre jön a vezeték nélküli headset, de már készül a jobb változat, Drasztikusan növeli a játékteret a SteamVR új generációja


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.