VRmark - A futuremark virtuális valóság tesztelője

  • 2016. 11. 23., 11:37
A számítógépek teszteléséről (a nagyközönség főleg grafikai tesztelő programja által) ismert cég az idők szavára hallgatva elkészítette a VRmark tesztelőt, amivel a Virtuális Valóság megjelenítését lehet mérni.
1760

Mivel a VR-hez sokkal nagyobb gépigény kell, ezért itt is érdemes tudni akár még vásárlás elött, hogy mit tud a gépünk, kell-e fejleszteni, mielött bevásárolunk egy VR szemüveget. Bár a virtuális valóságot méri, nem szükséges, hogy a géphez legyen csatlakoztatva valamlelyik headset, mivel magát a gép erőforrásait méri a VR megjelenítés szimulálásával. Akinek viszont van Oculus Riftje vagy HTC Viveja azoknak egy minőségi techdemónak is felfogható, mivel egyik módozattal a tesztkörnyezetet is bejárhatjuk.

A tesztprogram két változattal rendelkezik. Az ingyenes Basic változatban kevesebb információkat kapunk és csak az alap teszteket kapjuk meg, az VRMark Advenced - ami már fizetős változat (19,99 dollár) - viszont minden extrát és további tesztkörnyezetet is tartalmaz.

Amennyiben a géped megfelel az Orange Room tesztnek, akkor mind a két jelenleg a kereskedelmi forgalomban elérhető PC-s headsetet tudod használni a gépeden. A Blue Room benchmark (ez már csak a fizetős változatban érhető el) egy magasabb szintet képvisel, vagyis ha ezt is tudja futtatni a géped, akkor talán a jővőben megjelenő 2. generációs headseteket is fogja tudni futtatni.

Megvásárlás a Steam-en: VRMark

VRMark hivatalos információk - Futuremark - Facebook - Google+ - YouTube

Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #106 2019. 11. 08., 08:45  |  1360

Cikk ajánló #106

Helyzet­meghatározási funkciót kaphatnak az okosszemüvegek, AR-es és utazástervezési funkciókkal újít a Google Maps, Ha azt hitted, hogy a jövő már nem lehet ennél izgibb, akkor nézd meg, hogy pingpongoznak ezek a srácok, A Porsche is virtuális valóság élményt kínálna az utasoknak


Cikk ajánló #105 2019. 08. 04., 13:41  |  1246

Cikk ajánló #105

Ők azok, akik a nyaralást viszik a gyerekekhez, Erőre kapni látszik a VR/AR eszközök piaca, Elképesztő követés javulás Oculuson, megjelent a Valve Index – június végi hírösszefoglaló, Frissítve – pár dolog, amit a Vive Cosmosról már biztosan tudhatunk


Cikk ajánló #104 2019. 07. 02., 10:29  |  1200

Cikk ajánló #104

PLETYKA: A KÖVETKEZŐ XBOX MÁR RIFT S TÁMOGATÁSSAL ÉRKEZHET, Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kit teszt - már megint ezt hajtogatjuk, Ennyire valósághű ma a virtuális valóság, Kiterjesztett valóság kiegészítőt készített a Varjo


ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal 2019. 04. 13., 20:15  |  1848

ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal

Az ILMxLAB bemutatkozik a legújabb projektjükkel, Vader Immortal: A Star Wars VR sorozat


Cikk ajánló #103 2019. 04. 08., 09:14  |  1210

Cikk ajánló #103

INDUL AZ ÚJ OCULUS AVATAR RENDSZER, Vegyes valóság szemüveget használhatnak a sebészek, Saját VR szemüveget villantott a Valve, HAMAROSAN KÉZBE VESZI A VALVE A VR HELYZETET


Cikk ajánló #102 2019. 03. 31., 15:48  |  1219

Cikk ajánló #102

Nintendo Labo - sokféle kalandban lehet részünk a kartonból készült VR szemüveggel, Beépített kamerákkal jön az új Oculus Rift S, Mennyire legyen divatos az AR szemüveg?


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.