Oculus Rift az újkori VR eszköz

  • 2016. 12. 03., 05:59
Már nagyon sokszor megpróbálkozott az emberiség a virtuális valóság bevezetésével a mindennapokba, de igazából az Oculus Rift hozta el újra és talán most már meg is marad.
347
0

A technológiai fejlődés mostanra jutott el arra a szintre, amivel már ténylegesen lehet valamit kezdeni a virtuális valóságok minőségi megjelenítésével. Ezt a nagy tech óriások (Google, Microsoft, Nvidia, AMD, stb.) is tudják mivel az elmúlt években dollár milliárdokat költöttek fejlesztésekre vagy éppen felvásárlásokra. A Facebook 2014-ben 2 milliárd dollárért felvásárolta a Oculus Riftre a KickStarter-en (2012 indult) pénzt gyűjtő Oculus VR céget. Volt is belőle botrány mivel a pénzt adakozók nem nézték jó szemmel (szerintem is valósan), hogy az ő pénzükből is elkészített DK1 (első fejlesztői változat) által látottak alapján a cég hatalmasat kaszált az üzletből és úgymond a befektető adakozók, már nem annyira.

Egyébként az egész elindítója egy Palmer Luckey nevezetű akkor 18 éves fiatal srác, aki a szülei házának pincéjében vagy garázsában próbálja megvalósítani saját, és mint később kiderült sok mindenki más álmát is. Szóval, ha eljön valaminek az ideje, akkor nagyjából kb. mindegy, hogy ki vág bele. Természetesen szakértelme legyen meg hozzá. Erre szokták mondani, hogy jókor volt jó helyen. Persze most nem részletezett bírósági ügyek is vannak azért a képben.

Az igénye az embereknek a jó és minőségi virtuális valóságra az is jól mutatja, hogy Luckey által meghatározott kampánycél 250.000 dollárt volt és ezt pár óra alatt el is érték és a végére pedig már 2.500.000 dollár volt a kasszában.

A DK1 és DK2 fejlesztői változatokat nagyjából bárki megvásárolhatta és használhatta akár, öncélúan vagy mint amit a nevük is sugallt, hogy egy VR alapként tényleges szoftvereket, játékokat fejlesztettek hozzájuk. Rengeteg YouTube videó van ezekről az első szárnycsapásokról és látszik rajtuk, hogy a kreatív emberek egy új platformot találtak maguknak. És persze a látványos reakció videók is csak fokozták a hype-ot az Oculus és a virtuális valóság körül.

A végleges Oculus Rift változat 2016 március 28-án jelent meg. Előzetesen folyamatosan az volt kommunikálva, hogy a megjelenéskor a Rift ára 400 Dollár körül fog mozogni. Sajnos ezt nem tudták betartani és  600 dollárért került forgalomba, ami pont a VR elterjedésének egyik hátránya, de nem csak az Oculus-nál, hanem a konkurenciáknál is.

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg a Facebookon az alábbi TETSZIK vagy MEGSOZTÁS gombokkal, hátha másoknak is hasznos lesz:
Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #052 2017. 12. 11., 08:18  |  25

Cikk ajánló #052

Spielberg új scifije még mindig várós: itt a Ready Player One új előzetese, PSX 2017 - a virtuális valóságba költözik a WipEout Omega Collection, PSX 2017 - jön a The Last Guardian VR-változata, Elég drága lett a HTC VIVE Focus


Cikk ajánló #051 2017. 12. 04., 15:05  |  31

Cikk ajánló #051

A harmadik negyedévben is hízott a VR-piac, Doom VFR - két klasszikus pálya is elérhető lesz, A virtuális valóság technológiák alkalmazása


Cikk ajánló #050 2017. 11. 27., 10:51  |  46

Cikk ajánló #050

Újabb Apple vásárlás: Vrvana, VR fotelből vezérelhető robotot mutatott be a Toyota, Előrendelhető a Vive Tracker, A virtuális valóság gyökeresen megváltoztathatja a skizofrénia kezelését


Cikk ajánló #049 2017. 11. 20., 10:00  |  61

Cikk ajánló #049

Beléptünk a virtuális valóságba és megnéztük, hogy milyen lesz a jövő, Először érkeztek konkrét információk a VR és az Xbox One lehetséges házasságáról, A HTC is bemutatta önálló VR headsetét, Hoppá! Nem kapunk a HTC Focusból, A HTC új virtuálisvalóság-szemüvegéhez nem kell se számítógép, se telefon


Cikk ajánló #048 2017. 11. 13., 09:44  |  61

Cikk ajánló #048

Párizsban végül megtérített a virtuális valóság, Gurman: jön az Apple AR szemüvege, Háború az asztalon: League of War: VR Arena, Mindjárt beéri a Rift a Vive-ot?, Szemléltetjük, milyen az élet szembetegségekkel, Virtuális valóságban működő billentyűzetet csinált a Logitech, 360 fokos fordulatot vehet az életed!


Cikk ajánló #047 2017. 11. 05., 08:52  |  53

Cikk ajánló #047

Elhúzott a PSVR, az Xboxnak nincs válasza, Magyarországon is elérhető lett a Microsoft HoloLens szemüvege, Rengeteg pénzt hozott, de becsapásnak tűnik a 8K VR szemüveg, Blood & Truth - álmaink VR-os akciójátékát készíti a Sony London Studio


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.