Oculus Rift az újkori VR eszköz

  • 2016. 12. 03., 05:59
Már nagyon sokszor megpróbálkozott az emberiség a virtuális valóság bevezetésével a mindennapokba, de igazából az Oculus Rift hozta el újra és talán most már meg is marad.
1022
0

A technológiai fejlődés mostanra jutott el arra a szintre, amivel már ténylegesen lehet valamit kezdeni a virtuális valóságok minőségi megjelenítésével. Ezt a nagy tech óriások (Google, Microsoft, Nvidia, AMD, stb.) is tudják mivel az elmúlt években dollár milliárdokat költöttek fejlesztésekre vagy éppen felvásárlásokra. A Facebook 2014-ben 2 milliárd dollárért felvásárolta a Oculus Riftre a KickStarter-en (2012 indult) pénzt gyűjtő Oculus VR céget. Volt is belőle botrány mivel a pénzt adakozók nem nézték jó szemmel (szerintem is valósan), hogy az ő pénzükből is elkészített DK1 (első fejlesztői változat) által látottak alapján a cég hatalmasat kaszált az üzletből és úgymond a befektető adakozók, már nem annyira.

Egyébként az egész elindítója egy Palmer Luckey nevezetű akkor 18 éves fiatal srác, aki a szülei házának pincéjében vagy garázsában próbálja megvalósítani saját, és mint később kiderült sok mindenki más álmát is. Szóval, ha eljön valaminek az ideje, akkor nagyjából kb. mindegy, hogy ki vág bele. Természetesen szakértelme legyen meg hozzá. Erre szokták mondani, hogy jókor volt jó helyen. Persze most nem részletezett bírósági ügyek is vannak azért a képben.

Az igénye az embereknek a jó és minőségi virtuális valóságra az is jól mutatja, hogy Luckey által meghatározott kampánycél 250.000 dollárt volt és ezt pár óra alatt el is érték és a végére pedig már 2.500.000 dollár volt a kasszában.

A DK1 és DK2 fejlesztői változatokat nagyjából bárki megvásárolhatta és használhatta akár, öncélúan vagy mint amit a nevük is sugallt, hogy egy VR alapként tényleges szoftvereket, játékokat fejlesztettek hozzájuk. Rengeteg YouTube videó van ezekről az első szárnycsapásokról és látszik rajtuk, hogy a kreatív emberek egy új platformot találtak maguknak. És persze a látványos reakció videók is csak fokozták a hype-ot az Oculus és a virtuális valóság körül.

A végleges Oculus Rift változat 2016 március 28-án jelent meg. Előzetesen folyamatosan az volt kommunikálva, hogy a megjelenéskor a Rift ára 400 Dollár körül fog mozogni. Sajnos ezt nem tudták betartani és  600 dollárért került forgalomba, ami pont a VR elterjedésének egyik hátránya, de nem csak az Oculus-nál, hanem a konkurenciáknál is.

Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #106 2019. 11. 08., 08:45  |  1322

Cikk ajánló #106

Helyzet­meghatározási funkciót kaphatnak az okosszemüvegek, AR-es és utazástervezési funkciókkal újít a Google Maps, Ha azt hitted, hogy a jövő már nem lehet ennél izgibb, akkor nézd meg, hogy pingpongoznak ezek a srácok, A Porsche is virtuális valóság élményt kínálna az utasoknak


Cikk ajánló #105 2019. 08. 04., 13:41  |  1205

Cikk ajánló #105

Ők azok, akik a nyaralást viszik a gyerekekhez, Erőre kapni látszik a VR/AR eszközök piaca, Elképesztő követés javulás Oculuson, megjelent a Valve Index – június végi hírösszefoglaló, Frissítve – pár dolog, amit a Vive Cosmosról már biztosan tudhatunk


Cikk ajánló #104 2019. 07. 02., 10:29  |  1169

Cikk ajánló #104

PLETYKA: A KÖVETKEZŐ XBOX MÁR RIFT S TÁMOGATÁSSAL ÉRKEZHET, Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kit teszt - már megint ezt hajtogatjuk, Ennyire valósághű ma a virtuális valóság, Kiterjesztett valóság kiegészítőt készített a Varjo


ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal 2019. 04. 13., 20:15  |  1805

ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal

Az ILMxLAB bemutatkozik a legújabb projektjükkel, Vader Immortal: A Star Wars VR sorozat


Cikk ajánló #103 2019. 04. 08., 09:14  |  1178

Cikk ajánló #103

INDUL AZ ÚJ OCULUS AVATAR RENDSZER, Vegyes valóság szemüveget használhatnak a sebészek, Saját VR szemüveget villantott a Valve, HAMAROSAN KÉZBE VESZI A VALVE A VR HELYZETET


Cikk ajánló #102 2019. 03. 31., 15:48  |  1186

Cikk ajánló #102

Nintendo Labo - sokféle kalandban lehet részünk a kartonból készült VR szemüveggel, Beépített kamerákkal jön az új Oculus Rift S, Mennyire legyen divatos az AR szemüveg?


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.