Oculus Touch

  • 2016. 12. 04., 06:29
Az Oculus Touch kontroller segítségével a kezet is valóságosabban lehet használni a VR-ben. A megjelenéskor számos játék és egyéb program válik elérhetővé, amivel ezt a képességet is kihasználhatjuk.
491

Ami jobban tetszik az Oculus Touch vizuális megjelenítésében a Vive-hez képest az az, hogy itt az eszköz használata során a virtuális térben nem magát a touch 3D képét látjuk, hanem egy valóságos kezet. Ez így barátibbnak tűnik, mint a Vive esetén, hogy magát a kontrollert látjuk (persze ott is van lehetőség cserére, de nem ez a jellemző).

Az Oculus hatalmasat hibázott, hogy nem oldotta meg azt, hogy a Rift megjelenésével egyidőben nem adta hozzá a Touch-ot. Nem is tudom elképzelni, hogy mi lehet ennek az oka, mert már az év elején megjelenő videók és tesztek alapján kész terméknek tűnt. Talán az, hogy nem akarták az árat is növelni már az első időkben?

Végre eljött az idő és 2016 december 6.-án kedden elindul a kontroller a siker felé. Persze ez plusz költség, de gondolom nagyon sokan meg fogják venni, akik már használják a Oculus headsetjét.
A terméket 199 dollárért lehet megvásárolni annak, aki valamelyik olyan országban él ahol már elő lehet rendelni. Természetesen nálunk sajnos nem, és ha szeretnénk is akkor sem ezért az árért fogjuk tudni beszerezni, vagyis mire hozzánk kerül már más lesz a véglegesen kifizetett pénzösszeg. Ha komplett csomagként vesszük meg a Riftet és a Touch-ot, akkor csak 798 dollár. És itt jön az, amit mindenhol írnak, hogy a HTC Vive meg 899 Dollár, csakhogy ott van további érzékelők, amivel nagyobb területet érzékel a rendszer, az, hogy ez + további 200 dollárt ér-e azt nem tudom. Hátha most a Touch megjelenésével a Vive ára is kicsit mérséklődik.

Oculus Touch megvásárlása

A megjelenés előtti örömükben az Oculusos fiúk és lányok kiadtak egy kb. 3 perces videót, hogy milyen szoftverek lesznek elérhetőek az induláskor, ami támogatják az Oculus Touch-ot.

A kezdéskor minimum 50 VR-es program és játék lesz használható az Oculus Touchal + a VR Sports Challenge és a The Unspoken alapból jár azoknak akik megvásárolják.

Pár videó még amik fellelhetőek a neten, azokról a szerencsésekről, akik ki tudták már próbálni az Oculus Kontrollerét.

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg a Facebookon az alábbi TETSZIK vagy MEGSOZTÁS gombokkal, hátha másoknak is hasznos lesz:
Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #049 2017. 11. 20., 10:00  |  20

Cikk ajánló #049

Beléptünk a virtuális valóságba és megnéztük, hogy milyen lesz a jövő, Először érkeztek konkrét információk a VR és az Xbox One lehetséges házasságáról, A HTC is bemutatta önálló VR headsetét, Hoppá! Nem kapunk a HTC Focusból, A HTC új virtuálisvalóság-szemüvegéhez nem kell se számítógép, se telefon


Cikk ajánló #048 2017. 11. 13., 09:44  |  36

Cikk ajánló #048

Párizsban végül megtérített a virtuális valóság, Gurman: jön az Apple AR szemüvege, Háború az asztalon: League of War: VR Arena, Mindjárt beéri a Rift a Vive-ot?, Szemléltetjük, milyen az élet szembetegségekkel, Virtuális valóságban működő billentyűzetet csinált a Logitech, 360 fokos fordulatot vehet az életed!


Cikk ajánló #047 2017. 11. 05., 08:52  |  25

Cikk ajánló #047

Elhúzott a PSVR, az Xboxnak nincs válasza, Magyarországon is elérhető lett a Microsoft HoloLens szemüvege, Rengeteg pénzt hozott, de becsapásnak tűnik a 8K VR szemüveg, Blood & Truth - álmaink VR-os akciójátékát készíti a Sony London Studio


Cikk ajánló #046 2017. 10. 29., 08:35  |  25

Cikk ajánló #046

A Pimax már a 2.5 millió dollárra hajt, Még több pénzt fektet a virtuális valóságba az Acer, Soha nem találod ki, mit játszik ez a két ember, Átlagemberek még sosem láthatták így a Marsot


Cikk ajánló #045 2017. 10. 23., 08:20  |  46

Cikk ajánló #045

17 lencsés kamerát mutatott be a Samsung, Vezeték nélkülivé válik az Oculus Rift is, Működés közben az egyik Windows VR fejszett, John Carmack: A VR helyezete és jövője, másfél órában, A Facebook nem viccel a virtuális valósággal, Közös VR-sorozattal rukkol elő a Discovery és a Google - itt az előzetes


Cikk ajánló #044 2017. 10. 16., 10:51  |  69

Cikk ajánló #044

Ez a kínai VR-szemüveg felmossa a padlót az Oculus Rifttel és a HTC Vive-val, Kiterjesztett valóság szemüveggel szerelnék fel a pécsi orvosokat, Új fejszett a Facebooktól: Oculus Go, OLED-kijelzős szemüveg, Oculus Go - jövőre jön a vezeték nélküli headset, de már készül a jobb változat, Drasztikusan növeli a játékteret a SteamVR új generációja


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.