Oculus Touch

  • 2016. 12. 04., 06:29
Az Oculus Touch kontroller segítségével a kezet is valóságosabban lehet használni a VR-ben. A megjelenéskor számos játék és egyéb program válik elérhetővé, amivel ezt a képességet is kihasználhatjuk.
1527

Ami jobban tetszik az Oculus Touch vizuális megjelenítésében a Vive-hez képest az az, hogy itt az eszköz használata során a virtuális térben nem magát a touch 3D képét látjuk, hanem egy valóságos kezet. Ez így barátibbnak tűnik, mint a Vive esetén, hogy magát a kontrollert látjuk (persze ott is van lehetőség cserére, de nem ez a jellemző).

Az Oculus hatalmasat hibázott, hogy nem oldotta meg azt, hogy a Rift megjelenésével egyidőben nem adta hozzá a Touch-ot. Nem is tudom elképzelni, hogy mi lehet ennek az oka, mert már az év elején megjelenő videók és tesztek alapján kész terméknek tűnt. Talán az, hogy nem akarták az árat is növelni már az első időkben?

Végre eljött az idő és 2016 december 6.-án kedden elindul a kontroller a siker felé. Persze ez plusz költség, de gondolom nagyon sokan meg fogják venni, akik már használják a Oculus headsetjét.
A terméket 199 dollárért lehet megvásárolni annak, aki valamelyik olyan országban él ahol már elő lehet rendelni. Természetesen nálunk sajnos nem, és ha szeretnénk is akkor sem ezért az árért fogjuk tudni beszerezni, vagyis mire hozzánk kerül már más lesz a véglegesen kifizetett pénzösszeg. Ha komplett csomagként vesszük meg a Riftet és a Touch-ot, akkor csak 798 dollár. És itt jön az, amit mindenhol írnak, hogy a HTC Vive meg 899 Dollár, csakhogy ott van további érzékelők, amivel nagyobb területet érzékel a rendszer, az, hogy ez + további 200 dollárt ér-e azt nem tudom. Hátha most a Touch megjelenésével a Vive ára is kicsit mérséklődik.

Oculus Touch megvásárlása

A megjelenés előtti örömükben az Oculusos fiúk és lányok kiadtak egy kb. 3 perces videót, hogy milyen szoftverek lesznek elérhetőek az induláskor, ami támogatják az Oculus Touch-ot.

A kezdéskor minimum 50 VR-es program és játék lesz használható az Oculus Touchal + a VR Sports Challenge és a The Unspoken alapból jár azoknak akik megvásárolják.

Pár videó még amik fellelhetőek a neten, azokról a szerencsésekről, akik ki tudták már próbálni az Oculus Kontrollerét.

Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #106 2019. 11. 08., 08:45  |  1369

Cikk ajánló #106

Helyzet­meghatározási funkciót kaphatnak az okosszemüvegek, AR-es és utazástervezési funkciókkal újít a Google Maps, Ha azt hitted, hogy a jövő már nem lehet ennél izgibb, akkor nézd meg, hogy pingpongoznak ezek a srácok, A Porsche is virtuális valóság élményt kínálna az utasoknak


Cikk ajánló #105 2019. 08. 04., 13:41  |  1257

Cikk ajánló #105

Ők azok, akik a nyaralást viszik a gyerekekhez, Erőre kapni látszik a VR/AR eszközök piaca, Elképesztő követés javulás Oculuson, megjelent a Valve Index – június végi hírösszefoglaló, Frissítve – pár dolog, amit a Vive Cosmosról már biztosan tudhatunk


Cikk ajánló #104 2019. 07. 02., 10:29  |  1209

Cikk ajánló #104

PLETYKA: A KÖVETKEZŐ XBOX MÁR RIFT S TÁMOGATÁSSAL ÉRKEZHET, Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Kit teszt - már megint ezt hajtogatjuk, Ennyire valósághű ma a virtuális valóság, Kiterjesztett valóság kiegészítőt készített a Varjo


ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal 2019. 04. 13., 20:15  |  1870

ILMxLAB: A Star Wars VR - Vader Immortal

Az ILMxLAB bemutatkozik a legújabb projektjükkel, Vader Immortal: A Star Wars VR sorozat


Cikk ajánló #103 2019. 04. 08., 09:14  |  1217

Cikk ajánló #103

INDUL AZ ÚJ OCULUS AVATAR RENDSZER, Vegyes valóság szemüveget használhatnak a sebészek, Saját VR szemüveget villantott a Valve, HAMAROSAN KÉZBE VESZI A VALVE A VR HELYZETET


Cikk ajánló #102 2019. 03. 31., 15:48  |  1226

Cikk ajánló #102

Nintendo Labo - sokféle kalandban lehet részünk a kartonból készült VR szemüveggel, Beépített kamerákkal jön az új Oculus Rift S, Mennyire legyen divatos az AR szemüveg?


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.