Oculus Touch

  • 2016. 12. 04., 06:29
Az Oculus Touch kontroller segítségével a kezet is valóságosabban lehet használni a VR-ben. A megjelenéskor számos játék és egyéb program válik elérhetővé, amivel ezt a képességet is kihasználhatjuk.
556

Ami jobban tetszik az Oculus Touch vizuális megjelenítésében a Vive-hez képest az az, hogy itt az eszköz használata során a virtuális térben nem magát a touch 3D képét látjuk, hanem egy valóságos kezet. Ez így barátibbnak tűnik, mint a Vive esetén, hogy magát a kontrollert látjuk (persze ott is van lehetőség cserére, de nem ez a jellemző).

Az Oculus hatalmasat hibázott, hogy nem oldotta meg azt, hogy a Rift megjelenésével egyidőben nem adta hozzá a Touch-ot. Nem is tudom elképzelni, hogy mi lehet ennek az oka, mert már az év elején megjelenő videók és tesztek alapján kész terméknek tűnt. Talán az, hogy nem akarták az árat is növelni már az első időkben?

Végre eljött az idő és 2016 december 6.-án kedden elindul a kontroller a siker felé. Persze ez plusz költség, de gondolom nagyon sokan meg fogják venni, akik már használják a Oculus headsetjét.
A terméket 199 dollárért lehet megvásárolni annak, aki valamelyik olyan országban él ahol már elő lehet rendelni. Természetesen nálunk sajnos nem, és ha szeretnénk is akkor sem ezért az árért fogjuk tudni beszerezni, vagyis mire hozzánk kerül már más lesz a véglegesen kifizetett pénzösszeg. Ha komplett csomagként vesszük meg a Riftet és a Touch-ot, akkor csak 798 dollár. És itt jön az, amit mindenhol írnak, hogy a HTC Vive meg 899 Dollár, csakhogy ott van további érzékelők, amivel nagyobb területet érzékel a rendszer, az, hogy ez + további 200 dollárt ér-e azt nem tudom. Hátha most a Touch megjelenésével a Vive ára is kicsit mérséklődik.

Oculus Touch megvásárlása

A megjelenés előtti örömükben az Oculusos fiúk és lányok kiadtak egy kb. 3 perces videót, hogy milyen szoftverek lesznek elérhetőek az induláskor, ami támogatják az Oculus Touch-ot.

A kezdéskor minimum 50 VR-es program és játék lesz használható az Oculus Touchal + a VR Sports Challenge és a The Unspoken alapból jár azoknak akik megvásárolják.

Pár videó még amik fellelhetőek a neten, azokról a szerencsésekről, akik ki tudták már próbálni az Oculus Kontrollerét.

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg a Facebookon az alábbi TETSZIK vagy MEGSOZTÁS gombokkal, hátha másoknak is hasznos lesz:
Ha hasznosnak találod az VirtuAll oldalt vagy bármelyik cikket, kérlek egy megosztással segítsd a munkánkat.

NAPI VR VIDEÓ

VR válogatott információk

A VirtuALL portálon és az interneten elérhető hasznos információk a virtuális valóság eszközökről (ár, vásárlás, kipróbálási lehetőségek, stb.) és magáról a témáról.

Legfrissebbek

Cikk ajánló #059 2018. 02. 19., 08:46  |  40

Cikk ajánló #059

Megmondja a virtuális valóság, hogyan emlékezünk, Komoly támogatást kap a Magic Leap, Rajtuk múlik a virtuális valóság jövője? - TOP 4 hordozható VR szemüveg


Cikk ajánló #058 2018. 02. 12., 13:40  |  56

Cikk ajánló #058

Lehullott a lepel az Intel okos­szemüvegéről, Ark Park - megvan, mikor indul a virtuális dinótúra, Mixed Reality headsetje mellé izmos munkaállomással jelentkezett a HP, Az Intel búcsút int a virtuális valóság piacnak, Már szobakerékpárral is irányíthatjuk a VR játékokat


Cikk ajánló #057 2018. 02. 05., 13:39  |  55

Cikk ajánló #057

A VR jelentheti a szemészet jövőjét, HOGYAN TERVEZZ A VIRTUÁLIS VALÓSÁGRA?, Befellegzett az Oculus Riftnek?, Elképesztő grafikai techdemót villantott a Unity, Érkezőben az új Apple termék, zajlanak a tágyalások a beszállítókkal


Cikk ajánló #056 2018. 01. 15., 09:57  |  104

Cikk ajánló #056

A VR halott, és élvezi, A Vuzix Blade az új Google Glass, A HTC Vive Próval, az Oculus a Xiaomi kezét fogva jött a CES-re, Ez a valaha volt legkisebb VR-képes rendszer, BEÉPÍTETT FEJHALLGATÓVAL DURVUL A HTC VIVE PRO, 360 fokos tracking PSVR-ban


Cikk ajánló #055 2018. 01. 08., 08:16  |  66

Cikk ajánló #055

Virtuális valóságot kínál a Ubisoft vezetés közben, Odateszi magát a Pico új, önálló VR headsetje, Kábeleit levetve kúszik tovább a virtuális valóság, A valóságunk még csak most kezd terjedni, ki tudja, hol áll meg, Virtuális valóságból üzleti valóság


Cikk ajánló #054 2017. 12. 28., 11:02  |  76

Cikk ajánló #054

Íme a mágikus szemüveg, amire mindenki várt, Ilyen a VR-élmény egy önvezető járműben, Felpörgetheti a turizmust a virtuális valóság, Belátható közelségbe került a Roto VR megjelenése


VIRTUALL KÖZÖSSÉGEK

Témakiválasztás

Szeretnéd a virtuális valóság témában hamarabb megtalálni a számodra hasznosabb tartalmakat?

Az alábbi két gombra kattintva a hírek jellemzői, címkéi és témái alapján tudsz szűrni.

CIMKÉK TÉMÁK

Partnerek

Partner oldalamon keresztül olyan weblapokra tudsz eljutni akik szintén a VR témában érdekeltek.